Апеляційний суд: Матюшину депутати відсторонили незаконно

0

Самопроголошеній селищній голові Юлії Главацькій Апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги. Вона просила скасувати рішення Ірпінського суду, який визнав, що в Коцюбинському селищну голову відсторонили незаконно.

“У мене не було сумнівів, що депутати і Юлія Главацька вчинили незаконні дії. Але залишалося питання, чи вистоїмо ми в суді, бо судова система, як і інші гілки влади країни, потребує оздоровлення і реформування. Те, що ми виграли в Ірпінському суді, ми сприймали як чудо. Тепер є рішення апеляції, яке набрало законної сили. Від сьогоднішнього дня всім має бути зрозуміло, що депутати, які ухвалили колись незаконне рішення про приєднання до Ірпеня, вчинили незаконний переворот влади і фактично заблокували роботу селища. Це було здійснено в бізнес-інтересах, а не в інтересах громади. Всі незаконні рішення мають бути скасовані. Депутати, як і голови населених пунктів, мають працювати виключно в межах закону”, – наголошує селищна голова Ольга Матюшина.

“Всіх запрошую на сесію 2 березня о 18:00. Сподіваюся в майбутньому новообрана рада утримається від прийняття незаконних рішень і зрозуміє, що є відповідальність і перед законом і перед коцюбинцями,” – додає Матюшина.

Предстаників Нових облич на суді жодного разу не було. Позивачка Юлія Главацька теж жодного разу на суд не з’явилася.

Позов виграли: Наталія Коломієць, яка в апеляційній інстанції скасувала рішення КСР про приєднання до Ірпеня, та юрист Коцюбинської селищної ради Володимир Гальчевський. Головувала суддя Олена Пилипенко.

На суді були активісти. Вони телефоном проінформували працівників селищної ради та волонетрів селища про рішення суду.

Нагадаємо, віче Коцюбинського висунуло вимоги, одна з яких – притягнути до відповідальності винних у перевороті депутатів.

“Самопроголошена голова Юлія Главацька має понести відповідальність за підробку документів, гербової печатки, незаконне захоплення адмінбудівлі. За це голосували коцюбинці на віче. Всі інші вимоги, за які голосували учасники віче, зокрема, перевибори депутатів та поновлення на посаді законно обраної громадою селищної голови, нами виконані. Настав час вимагати в правоохоронців на підставі рішення апеляційної інстанції, притягнути самопроголошену голову Главацьку до відповідальності. Також нагадаю, що понад рік не поніс відповідальності за заламування руки голові під час ведення сесії депутат Павло Назарук. Підозра досі не вручена”, – говорить організаторка віче журналістка Ірина Федорів.

“Тепер завдання № 1 притягнути винних до відповідальності. Безкарність породжує нові злочини й не виключено, що на сесіях спробують протягувати незаконні рішення знову. Аби цього не було, за злочин має нести кару кожен”, – наголошує Федорів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539