Ліс у Бучі продовжують знищувати, незважаючи на Постанову ВСУ

0

Кілька днів тому у Бучі на ділянці, яка входить в межі земель лісового фонду, було знищено сосни та блискавично розпочато будівництво й вже залито фундамент.

Без  сумніву, через  кілька днів вже буде вигнано перший поверх.  Місцеві мешканці викликали поліцію (що для мене особисто дуже втішно, оскільки діяльність наших активістів таки дала  результат і люди по-троху таки починають піднімати голову).

Але поліція Ірпеня відреагувала на забудовників в своєму стилі: на жаль, для них усе, що робить забудовник-законно.Тому, будівництво було розпочато. Будівлі будують потворні – сором для будь-якого населеного пункту, не те що для  колись мальовничої Бучі.

Забудовники поспішають в надії на те, що прокуратура ще довго буде думати накладати арешт на ці ділянки чи ні й вони встигнуть звести будинки. Ці будинки зводяться на продаж, а не для життя простих мешканців Бучі. Це надзвичайно прибутковий бізнес, який нищить все, що стає на його шляху.

Поміж старого приватного сектору ліплять в тісний проміжок між будинками потворну будівлю схожу на гаражі, й називають  його такою гарною “європейською” назвою “Кентербері”. Ось вона Європа!!! Сміх та й годі!При цьому їхні “кентерберійські гаражі” навіть не мають погодження з сусідами.

До слова, Кентербері – це древнє англійське місто з прекрасною архітектурою, де будівлі 16 століття ретельно оберігаються. Ось одне з зображень Кентербері.

“Бучанське Кентербері” вліплене в тісну вуличку старого приватного сектору, де росли здорові прекрасні сосни, які було знищено, пні було дуже швидко викорчувано. Чому ми дозволяємо так себе принижувати?

Продавці лісу навіть не криються. Розвішують банери з оголошеннями про продаж прямо на соснах серед  лісу. Продаж лісу на вулиці Пушкінській, також в межах земель лісового фонду: продається ділянка під забудову, на якій 60 живих сосен й без їх знищення там ніде будуватись! Ці сосни місцеві мешканці умисно порахували й пронумерували.

Кілька днів тому продавці ділянки вже привозили покупця й показували “всі принади життя в лісі”. От  тільки лісу вже майже нема.

А ось продаж лісу на вулиці Шевченка.

На ділянці більше сорока живих сосен, поза парканом впритул ще стільки ж сосен, які, безсумнівно, загинуть після того як розпочнеться будівництво.

Новобудови на продаж по вулиці Революції, де було знищено ліс вже після постанови Верховного Суду України.

Нагадаю, Постанова Верховного Суду України (ВСУ) № 6-2510 цс 15  від 16 грудня 2015 року дала юридичну та правову оцінку земель Державного лісового фонду в межах Бучанської лісової дачі:  “Усі ліси на території України, незалежно від того, на землях яких категорій за основним цільовим призначенням вони зростають, та незалежно від права власності на них, становлять лісовий фонд України і перебувають під охороною держави”  та “Ліси України є національним багатством, мають обмежене експлуатаційне значення і підлягають державному обліку та охороні”.

 

1Авторка: Ірина Литвиненко, бучанка

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539