Нищення Гостомельського лісу: Коли Прилипко відповість за свої злочини?

0

Днями мною направлено на Генерального прокурора України Юрія Луценка звернення про нищення державного лісового фонду в межах селища Гостомель Київської області. Це вже не перше моє звернення до прокуратури щодо Гостомельського лісу, попередні звернення були датовані 2015-м та 2016-м роками. В листі я попросив Луценка повернути Гостомельський ліс громаді.

Початок знищення Гостомельського лісу збігся з активною фазою знищення лісу у всьому Ірпінському регіоні.   Тобто в Ірпені, Ворзелі, Бучі. В чому полягає різниця корупційних схем по Бучі, Ворзелю та Ірпеню з тією, яка застосовується в Гостомелі? В тому, що в Ірпені, Ворзелі й Бучі одним рішенням декілька тисяч гектарів державного лісового фонду було одразу переведено до категорії земель громадської та житлової забудови, а в Гостомелі впродовж багатьох років землі по кілька соток та гектарів виводились з державної форми власності до комунальної з подальшою зміною категорії під забудову.

Усього було вилучено 63,99 га Гостомельського лісу.

Ось який вигляд має корупційна схема, за якою дерибаниться Гостомельський ліс.

Спочатку хтось із бізнесменів звертається з листом до ДП “Київська лісова науково-дослідна станція”, у постійному користуванні якої перебуває 263 га лісів першої категорії захищеності в межах селища Гостомель, з проханням про переведення окремої площі земель лісового фонду до земель запасу селищної   ради.

Дане звернення має нібито благородну мету – для потреби створення культурно-оздоровчого центру, спортивного комплексу, туристичного, або іще якоїсь благоподібної нісенітниці. Потім посадові особи зазначеного ДП дають свої погодження. Після того, коли земля в такий спосіб вибула з державної форми власності до комунальної, гостомельська селищна рада приймає рішення про зміну категорії земель із лісового фонду до категорії земель забудови. Далі, коли земля перейшла в комунальну власність селища Гостомеля, вона оформлюється на підставних осіб.

Після цього всього ця земля виводиться на спекулятивний ринок землі під багатоповерховий будівельний бізнес.

Відбувається брутальне знищення лісу та позбавлення громади життєвого простору. Впевнено можу стверджувати, що реалізація цієї корупційної схеми здійснювалася та здійснюється не якоюсь однією посадовою особою, а цілим кланом, якому можна дати визначення як організоване злочинне угрупування посадових осіб і окремих бізнесменів.

Не помилюся, коли скажу, що саме до цього організованого злочинного угрупування належить чинний мер Гостомеля Юрій Прилипко. Чому? А тому, що саме він, як бізнесмен і депутат Ірпінської ради та контрольовані ним приватні контори були ініціаторами звернень до ДП про вилучення земель лісового фонду. А тепер він, як посадова особа, реалізує безпосередньо свої ж корупційні схеми.

В будь-якому випадку при об’єктивному проведенні розслідування правоохоронними органами матеріалів цієї справи має нести персональну кримінальну відповідальність Гостомельський селищний голова Юрій Прилипко. Сподіваюся, що громада Гостомеля візьме перебіг цієї справи під свій контроль та не дасть занапастити довкілля, а корупціонерам – уникнути покарання.

Переконаний, що громада Гостомеля також дасть належну оцінку діям продажного народного депутата, який переміг у цьому окрузі, Михайла Гаврилюка. Цей “весільний генерал” своєю участю у різних заходах, організованих “регіоналівською” владою, надає підтримку і освячує оборутки кримінально-чиновницьких бізнесових структур.

До слова, ще у 2015  році, будучи помічником-консультатнтом Гаврилюка, я йому говорив, що Гостомельський ліс нищиться місцевою владою, з використанням корупційних схем і що потрібно з його боку вжити негайних заходів реагування.

На що тоді він мені відповів: “Там землю отримали люди і вони можуть постраждати”. Я заперечив та сказав, що там простих людей немає, там лише корупційні схеми, контрольовані владою. Тепер вам, сподіваюсь, зрозуміло, чому я поклав посвідчення помічника. Не хочу бути таким як він співучасником.

sam Автор: Віктор Бархоленко, бучанець, за матеріалами сайту “Народна воля”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539