Слідчий ГПУ: Федоруку вручать обвинувальний акт

0

До Бучі прибув слідчий Департаменту ГПУ з рослідування особливо важливих справ у сфері економічних злочинів. Він взяв пояснення 13 березня у місцевих мешканців та допитав їх у якості свідків. Слідчий на місці ознайомився з земельними ділянками в межах земель державного лісового фонду, які міська рада Бучі роздала під забудову.

Слідчі дії відбулися в рамках кримінального провадження з розслідування факту перевищення повноважень посадовими особами Бучанської міської ради, внаслідок чого державі було заподіяно збиткі в особливо великих розмірах. Зокрема, Бучанським головою екс-регіоналом Анатолієм Федоруком та секретарем ради Василем Олексюком (депутат від Нових облич).

“Приємно те, що люди перестали боятися говорити правду та виступають відкрито проти злочинної діяльності Федорука. Свідчення надавали місцеві мешканці, які захищають ресурси громади від знищення. Слідчому були надані кадастрові номери ділянок, які ще можна зберегти від вирубки. А це десятки гектарів нашого рідного лісу”, – розповідає громадський діячч Віктор Бархоленко.

“Слідчий ГПУ запевнив, що найближчим часом на ці земельні ділянки буде накладено арешт. Серед низки земельних ділянок є ділянки посадових осіб Бучанської ради, а також ділянка земляка Федорука з Великої Медведівки Анатолія Матвійця, який зараз виступає в судах в якості адвоката корупційних схем Бучанської ради“, – додає Бархоленко.

Також під час проведення слідчих дій у Бучі прокурор запевнив, що найближчим часом Федорук буде ознайомлений з обвинувальним актом та справа для розгляду по суті буде передана до суду.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539