Новий закон: об’єднатися зможуть громади сусідніх районів

0

Парламент остаточно ухвалив законопроект про об’єднання територіальних громад. За нього проголосували 232 народні депутати. Про це йдеться на офіційному сайті Верховної ради.

Межі району, на території якого розташований адміністративний центр утвореної громади, підлягають розширенню за рахунок територіальних громад, розташованих на території суміжного району.

“Цей законопроект дуже очікуваний і важливий для Гостомельської об’єднаної громади. Але будь-які гарні ініціативи в нашій країні можуть обернутися негативом. Все буде залежати від того, хто очолить об’єднану громаду і хто прийде до влади. Якщо громада знову за обіцянки й солодку безкоштовну вату обере шахрая, на очікувані перспективи годі й сподіватися. Це ж саме стосується й сусідніх об’єднаних громад – Бучанської та Ірпінської”, – говорить член робочої групи з об’єднання громад депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

“Ми пройшли нелегкий шлях й дотрималися усіх процедур, щоб створити повноцінну об’єднану громаду з адміністративним центром у Гостомелі. Плани великі, бюджет, який мають наші населені пункти, дозволить створити комфортні умови для проживання та розвинути соціальну інфраструктуру. Далі справа за громадою, кому вона довірить владу”, – додає Марчук.

За інформацією джерел в Київській облраді вибори в об’єднаних громадах можуть відбутися наприкінці літа 2017 року.

Нагадаємо, Гостомель, який має чи не найбільше надходжень в бюджетні кошти за рахунок підприємств, які працюють на території селища, вирішив створити свою громаду і об’єднатися з ще 3 населеними пунктами.

Голова Гостомельської селищної ради екс-регіонал Юлій Прилипко може сісти за грати на термін до 12 років. Весною йому вручили підозру. Зараз майже увесь склад Гостомельської селищної ради, як і земельна комісія, підконтрольний родині Прилипків.

Що стосується Бучі, то Буча силою приєднала до себе Ворзель і громада позивається, щоб скасувати це рішення. Для цього у Ворзель селищною головою міський голова Бучі Анатолій Федорук відпарвив свою сестру – Людмилу Федорук. Гепрокуратура активно розсліду дерибани в Бучі й Федоруку разом із секретарем Бучанської міської ради Василем Олексюком вручені підозри.

Спершу Буча планувала приєднати до себе і Гостомель, і всі ті села, які приєдналися до Гостомельської об’єднаної громади.

Без імені

Що стосується Коцюбинського, то депутати попри волю громади теж, як і в Ворзелі, проголосували за те, щоб приєднати Коцюбинське до Ірпеня. Активісти селища вже скасували у судовому порядку.

Ірпінь також хотів приєднати до себе мало не 2 десятки населених пунктів попри те, що інфраструктура міста (садки, школи, комунікації), як і в Бучі, не готові навіть для того, щоб забезпечити належним чином мешканців Ірпеня. Наразі Ірпінь планує об’єднання з населеними пунктами, розташованими вздовж Житомирської траси але процес ще не завершений.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539