Київська облрада: голова “Нашого краю” Добрянський став кнопкодавом (відео)

0

Депутат Київської обласної ради від “Нашого краю” Ярослав Добрянський щонайменше двічі кнопкодавив протягом сесійного засідання 16 березня 2017 року.

Вперше його рука потягнулася до місця із карткою у слоті під час голосування за розширення комунальної власності облради за рахунок передачі велотреку в Чабанах на баланс Центру олімпійської підготовки.

Ось відеодоказ, який зафільмував рух ЧЕСНО.

На відео видно, як депутат хвацько однією лівою рукою спершу голосує з місця ліворуч від себе, а потім – праворуч від себе. При цьому екс-регіонал Добрянський у правій руці тримає телефон. Вдруге депутат прокнопкодавив уже обома руками.

На фото чітко видно, що він голосує на кількох місцях.

А ось і друге відео.

Шановні колеги, 57 – за, відповідне рішення прийнято, – підсумовує представниця “Батьківщини” голова облради Ганна Старикова, яка кнопкодавства не помічає.

 

У коментарі журналісту Громадському руху ЧЕСНО депутат Добрянський пояснює, що на засіданнях фракції депутати визначаються, як їм підтримувати ті чи інші питання, а тому, мовляв, якщо якийсь із депутатів вийшов із сесійної зали і попросив проголосувати за себе свого колегу, то так трапляється.

 

Інколи може депутат прийти на сесію і йому погано стане. Ми всі люди… Тому депутат може вийти, і скажімо, коли той чи інший депутат виходить, ми ж не маємо права чи не можемо кожного разу оголошувати перерву, тому що якийсь депутат вийшов із сесійної зали…, – так депутат Добрянський виправдовує кнопкодавство.

 

Ярослав Добрянський спершу здивувався запитанню журналіста про факт кнопкодавства, але ні підтверджувати, ані спростовувати його не став, почувши, що випадок зафіксований на відео.

 

Якщо є життєво важливі питання в нашій області, то інколи можна і підтримати думку того депутата, який виходить із залу… Ви розумієте, про що я кажу… Але взагалі наша принципова позиція фракції – ті депутати, які відсутні, то їхні карточки теж відсутні, – запевняє депутат, який голосував карткою колеги.

 

На своїй сторінці у Facebook екс-регіонал Ярослав Добрянський, який донедавна працював заступником екс-регіонала міського голови Бучі Анатолія Федорука, іронізує над покращеннями в Україні після Революції Гідності.

Громадський рух ЧЕСНО радить Ярославу Добрянському відкрити список покращень, почавши з себе, – голосувати особисто. До речі, за результатами моніторингу відвідуваності попередньої каденції Добрянський був прогульником облради.

Нагадаємо, що всі депутати Київської обласної ради мають бути попереджені про особисте голосування після ганебного випадку голосування сторонньою особою. Відповідне рішення прийняла регламентна комісія 25 січня 2017 року. Громадський рух ЧЕСНО, окрім кнопкодавства з боку очільника списку “Нашого краю”, 16 березня зафіксував також факти повторного кнопкодавства у фракції “Опоблоку”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539