Звернення до прокуратури: чому влада Бучі досі розпоряджається лісом?

0

Третього квітня я зареєстрував звернення до прокурора Київської обласні Дмитра Чібісова та начальника відділу прокуратури Ірпеня Юрія Манелюка. В цьому зверненні я вказав, що всі рішення виконавчого комітету Бучанської ради, яким надаються дозволи на вирубку дерев, незаконні, починаючи з 2002-го року й по сьогоднішній день.

Незаконність цих рішень полягає у відсутності акту прийому-передачі зелених насаджень, а фактично лісів 1 категорії захищеності, від одного балансоутримувача “КП “Обласний лісгосп” до КП “Бучанське УЖКГ”.

Про відсутність акту прийому-передачі повідомили самі представники Бучанської ради у Господарському суді, де вони хотіли узаконити свой дерибан. Найголовніше у цій справі те, що тепер у правоохоронців є всі юридичні підстави припиняти вирубку в межах земель лісу, незалежно від того, до якої форми власності вони належать (державної, коменальної чи приватної), з усіма відповідними наслідками.

Тепер будь-яке ігнорування звернень громадян на вирубку лісу в Бучі можна буде розцінювати як саботаж з усіма відповідними наслідками для них.

У своїму зверненні я вимагаю притягнути до персональної кримінальної відповідальності за знищення деревної рослинності бучі не лише голову Виконкому Бучанської ради Анатолія Федорука а й голову КП “БУЖКГ” Володимира Кравчука.

До слова, ці порушення закону розповсюджуються не лише на Бучу, а і на Ворзель та Ірпінь.

 Автор: Віктор Бархоленко, бучанець

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539