Чому я подарував 100 кущів троянд для Коцюбинського?

0

Я вирощую троянди 14 років. Починав в Криму в Симферополі. Я переїхав в Київ і прописку не змінював. Не реєструюся як фізична особа-підприємець, бо я не хочу статус переселенця. Не може бути переселенцем людина, яка переїхала зі своєї землі на свою землю.

Номери в машини теж не змінював. Хоча, через них з нашими поліцейськими виникає немало питань. Але я це роблю з принципу. Крим – це Україна.

Також я не розумію тих людей, які реєструються тут як переселенці, отримують від держави кошти, а далі їдуть в Крим і не переїздять на материк. Це для мене зрада.

У столиці, де я живу, почув від друзів про мера Коцюбинського і боротьбу громади. Знаю, що гроші в бюджеті є, але їх не розподіляє шляхом голосування рада. А мер б’ється як риба об лід і шукає можливості для ремонту доріг, для озеленення, тощо. Це дуже важливо, коли приходять не для наживи, а щоб залишити щось по собі громаді чи державі. Україні треба побільше громадян, які дбатимуть не лише про свою сім’ю, а й розумітимуть, що вся держава – то їхня власність і вони мають за неї дбати не гірше, ніж за ту власність, яка на них офіційно оформлена.

Захотів я такій громаді, яка бореться за своє право керувати на своїй території й займатися благоустроєм допомогти тим, що подарував 100 кущів троянд. Вирощуємо ми їх в с. Хотів (Шевченка,10).

Що хочу сказати громаді. Одне діло, ми дали троянди. Інша справа – як сама громада пройде цей тест на розвинуту демократію і цивілізованість. Це перша ластівка, щоб подивитися, чи готові власне коцюбинці до того, щоб троянди залишилися на клумбах, їх не викопали. А на прикладі Коцюбинського можемо подивитися, чи готове суспільство до того, щоб зробити квітучу державу.

Хочу вірити, що ми готові до розбудови України.

Автор: Максим Мєдвєдєв, українець

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539