Боротьба за Вумівський ліс: журналістці спалили автомобіль

0

Близько 4 години ранку невідомі підпалили мікроавтобус в садибі Валентини Аксьонової в селі Петропавлівська Борщагівка.

“Я прокинулась від того, що мати кликала мене на вулицю.На дворі палав наш новий бус. Ми навіть не встигли його застрахувати, ми тільки придбали його”,  — розповідає Аксьонова.

Родина журналістки разом з сусідами гасили авто самі. Пожежна приїхала лише за 45 хвилин.

“Бригада, що утримується коштом сільради і дислокується на Чайці, а це 4 км від мого будинку, приїхала пізніше, ніж бригада з Вишневого. Такі ситуації вже не вперше, в мене є підстави вважати, що це навмисне,”  — твердить журналістка.

За журналістські матеріали та громадянську позицію щодо захисту Вумівського лісу від забудови Аксьонова отримує  погрози і постійний тиск вже протягом кількох місяців:

“Пишуть фейкові листи від мого імені з погрозами в різні інстанції. Телефонують моїй мамі і кажуть, що труп вашої дочки в такому-то морзі, заберіть. Постійно пишуть на форумах, в фейсбук.  Телефонують, кидають листівки, пишуть погрози біля дому на паркані. Нещодавно влаштували цілий мітинг проплачених невідомих осіб, які погрожували мені.”

Причина пожежі встановлена екпертною комісією групи ЗНС 9 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Київській області (м.Вишневе). В акті про пожежу зазначено: “Занесення стороннього джерела запалення невідомою особою”. Простою мовою  – це підпал.

“Займання відбулося вночі. Вогонь пішов з-під капоту. Ми внесли в реєстр інформацію стосовно пошкодження майна шляхом підпалу. Будемо дивитися на результати експертизи. Машина стояла на подвір’ї,” – розповідає прес-секретар поліції Київської області Микола Жукович.

Це авто придбали цієї весни перед посівною, оскільки родина Аксьонових планувала займатися розвитком фермерського господарства. Односельці підтримують родину журналістки і закликають гуртуватися.

Слова підтримки пишуть і колеги-журналісти.

Нагадаємо, 1 квітня невідомі влаштували пікет під будинком активістки. За кілька тижнів до того Аксьонова видала інформаційно-аналітичний бюлетень “Громада Петропавлівської Борщагівки”, в якому передрукувала статтю руху ЧЕСНО про селищного голову Кодебського.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539