Забудовник хоче повернути гроші за сквер “Покровський”

0

На сесії Гостомельської ради планують зарахувати забудовнику як пайову участь сквер “Покровський”. З відповідним проханням до депутатів селищної ради звернувся директор ЖК “Покровський” Віталій Данкович.

Він просить дозволу на виготовлення проектно-кошторисної документації із зменшення розміру пайового внеску по багатоквартирному житловому будинку по вулиці Свято-Покровській, 73, д в рахунок робіт по облаштуванню вже збудованого скверу та дитяого майданчику.

Як відомо, забудовник Василь Феєр побудував зону відпочинку біля своїх новобудов разом з селищною радою. Про це повідомили на офіційному сайті селищної ради.

Відкривали сквер урочисто як подарунок селищу Василь Феєр та Гостомельський голова екс-регіонал Юрій Прилипко.

Гостомельчани ще тоді казали, що таких подарунків від забудовників не буває і Гостомелю доведеться розраховуватися з бюджетних грошей.

“Як часто в нас буває – спочатку щось дарують, а потім ми за це з бюджету платимо набагато більше. Щоб цього не сталося, я направила запит до селищної ради з питанням, чи буде сквер “Покровський” зарахований забудовнику як пайова участь. В жовтні 2016-го року відповідь була негативна. Але, очевидно, забудовник подумав і вирішив, що гроші за сквер краще повернути собі”, – говорить гостомельчанка Олена Герасименко.

Депутати вважають, що ці кошти можна було б витратити на будівництво дитячого садочку.

“Кошти, які сплачує забудовник як пайову участь, надходять до бюджету розвитку селища. Саме з цих коштів, в тому числі, в селищі мають будуватися інфраструктурні об’єкти – школи, садочкі, центри розвитку тощо. Депутати, які голосуватимуть за це рішення, просто не розуміють, що при формуванні бюджету на рік закладалися й ці кошти як пайова участь. А тепер хто з них, наприклад, відмовиться від коштів на свій округ і подарує їх забудовнику?”, – говорить депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

“Окрім того, територія скверу – це прибудинкова територія ЖК “Покровський”, землі закріплені за об’єктами відділу охорони здоров’я Ірпінської міської ради. Як селищна рада збираєтеся дати дозвіл на виготовлення документації того, що вже побудоване у вересні 2016-го року? Яким чином буде обраховувати це будівництво? Очевидно, що заради інтересів забудовника, рада може піти на підробку документів”, – додає Марчук.

Сесія Гостомельської ради відбудеться 27 квітня, у четвер о 10 – 00.

Нагадаємо, сквер “Покровський” відомий тим, що над його територією працюють будівельні крани й триває будівництво, не дивлячись на те, що там гуляють діти.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539