Депутат-дерибанник Біличанського лісу: як злидень Євстєфєєв став мільйонером?

0

Колишній злидень зробив собі на Новий рік подарунок – прикупив 10 га землі в Київській області. Це при тому, що його зарплата зросла з 8 500 грн за рік до 32 тисяч за рік. Сина відправив вчитися до найкращого університету Польщі. Як депутат заробляючи роками копійки зміг чесно нажити гектари землі, квартири, машини та дати сину освіту за кордоном?

Якщо раніше в паперовій декларації депутат міг приховувати статки, які виводив на цивільну дружину, то заразу електронній декларацію на сайті НАЗК вже відкрилася частина правди.  Саме електронне декларування, якого так давно добивалися громадські активісти, відкриває і мешканцям селища і всім українцям доволі цікаві деталі з життя кожного депутата.

До цього Євстєфєєв був злиднем, який отримує в рік 8 500 гривень і сам утримує 2 дітей.

Без імені

Тепер з’ясувалося, що Євстєфєєв виховує дітей не сам. У нього є цивільна дружина Ольга Кохарська, від якої в нього син Кирило Євстєфєєв. Син депутата, який донедавна, згідно з декларацією, був злиднем, навчається у Ягелонському університеті Кракова – найпрестижніший виш Польщі.

 

Ось приблизні ціни на навчання без урахування коштів на проживання та харчування за кордоном.

Вступав на факультет біотехнології, що видно з його сторінки в соцмережі. В армію не збирається.

Сину депутата майже 20 років.

Любить відпочивати. про це свідчать його фото “В контакте”.

На відпочинок їздив з мамою – цивільною дружиною Євстєфєєва.

Як може собі дозволити жити син депутата, можна зробити висновок з опитування, яке він зробив у себе на сторінці в соцмережі. Гроші витрачає в “Джойказіно”.

Це, виходить друга дружина, бо дитина від першого шлюбу, яка фігурувала в декларації депутата раніше, до цієї декларації не потрапила, як і її мати. Відповідно нічого невідомо про майно, яке на них записане та витрати.

Де в дерибанника і колишнього злидня земля?

Якщо у попередніх деклараціях ділянки Євстєфєєв не розписував, то у електронній декларації він цього не уник. У Майданівці Бородянського району у нього 2 га землі. Набув права у 2009 році. Проти Нового року Євстєфєєв вирішив собі зробити масштабний подарунок. 31 грудня 2016 року у нього у власності у тій же Майданівці з’явилося ще 10 (!!!) ділянок по 2 га кожна. Таким чином в Майданівці депутат- лендлорд вже має 12 (га). Для порівняння площа селища Коцюбинське, де депутату громада дала повноваження складає офіційно 87 га.

Якщо раніше прокурор Ірпеня на засіданні комітету ВРУ озвучив, що у Євстєфєєва після дерибану Біличанського лісу було майже 100 ділянок, то зараз, через кілька років після цієї заяви, у нього значиться лише одна-єдина ділянка в Біличанському лісі. Ймовірно, це та ділянка, поряд з якою розташована ділянка мера Ірпеня Володимира Карплюка – навпроти 18 школи в лісі, де політики разом планували зводити багатоповерхівку – ЖК “Новатор”.

Всі ділянки – нероздільна власність Євстєфєєва.

В соцмережі син Кирило пише, що вільний час проводить на дачі і надає для всіх фото.

Де живе Євстєфєєв?

Після того, як в Коцюбинській селищній раді депутат-злидень Владислав Євстєфєєв пролобіював будівництво величезного житлового комлексу “Атлант” у нього в цьому комплексі з’явилася квартира. Право власності на яку депутат набув у березні 2016 року. З огляду на те, які кошти фігурувати як його дохід у попередніх деклараціях він собі таку покупку дозволити не міг. Предстанвик забудовника на одній з сесій публічно назвав депутата “другом Владом”. Можемо припустити, що квартира в “Атланті” дісталася “другу владу” за лобіювання інтересів забудовника за часів Вадима Садовського.

Площа квартири в Коцюбинському становить 42,5 м2. Вартість придбання невідома (!), як і всіх інших квартир та ділянок Євстфєєва.

Варто зазначити, що на сесійному засіданні Євстєфєєв не виступав проти забудовника публічно, але своїй колезі-депутатці Катерині Ющенко-Корбут (Нові обличчя) нашіптував, що цей виступ треба перервати. Сам він цього, ймовірно, зробити не міг саме серез те, що у “друга Влада” з’явилася на Доківській квартира від “Атланту”.

З 1999 року він володіє Квартирою в столиці площею майже 72 м2, де фактично і проживає, хоча мешканці селища втретє обирають його депутатом КСР. Але у цій квартирі він має лише частку 1/4. Далі порівну мають його прямі родичі – батько Микола Євстєфєєв, брат Олександр Євстєфєєв та, ймовірно мати – Єльвіра Євстєфєєва. Ця квартира раніше в декларації депутата не фігурувала, як і інша квартира – записана на цивільну дружину Ольгу Олександрівну Кохареву, спільного їхнього сина – Кирила Євстєфєєва, Дениса Ігоровича Кохарева (це і не батько і не рідний брат цивільної дружини депутата) та Поліну Ігорівну Кохареву (яка, ймовірно є сестрою Дениса Кохарева). Як свідчить запис в соцмережі Кирила Євстєфєєва – це його сестра по маминій лінії від першого шлюбу.

Це квартира розташована в Луцьку, звідки, ймовірно, Кохарська, родом.

Транспортні засоби

У депутата транспортних засобів немає і він їх ніколи не декларував, проте всі знають, що він їздить на дорогому авто. У електролнній декларації він показав 2 машини і всі зареєстровані на його цивільну дружину.

MITSUBISHI PAJERO Кохарська купила в 2011 році, як тільки машину випустили. Тобто вона була цілком нова. Віддали за неї, якщо вірити декларації півмільйона гривень. Це на той час було майже 63 000 доларів США.

Результат пошуку зображень за запитом "MITSUBISHI PAjero 2011 рік site:ua"

У 2015 році в цивільної дружини Євстєфєєва з’явився MERCEDES-BENZ 2005 року випуску придбаний за 240 тисяч гривень.

Корпоративні права на мільйони

Євстєфєєв, який займається дерибаном в Київській області, заснував ТОВ “Грінбудінвест”. Вклав 29 % від загального капіталу. Еквівалент – 1 200 000 грн. Це було відомо ще з декларації 2015 року.

Без імені

Товариство займається будівництвом та продажем житла. Керінвиком є Наталія Литвиненко.

Це товариство Євстєфєєв заснував з ще одним дерибанником Біличанського лісу – колишнім депутатом облради, екс-регіоналом Вадимом Башуном.

 

Зуаважимо, що в реєстрі фігурує реєстрація Євстєфєєва саме на вулиці Пономарьова ( а не Доківської – де є квартира Євстєфєєва у ЖК “Атлант”). Таким чином можемо припустити, що для того, щоб в бюлетені мешканці селища бачили, що депутат проживає нібито в селищі Коцюбинське, хтось йому допоміг з реєстрацією в Коцюбинському навіть до того, як в нього в Коцюбинському з’явилася квартира.

Насправді ж депутата неодноразово бачили поблизу приватного будинку на Куренівці, де він вигулював собаку й імовірно проживає з сім’єю. Цей будинок в декларації не фігурує.

Але одне з двох ТОВ з декларації зникло натомість Євстєфєєв повернув собі понад 7,5 мільйонів від продажу цінних паперів.  Цей капытал виник в депутата після того, як прокурор наголосив, що він став влансиком майже 100 ділянок, які потім він реалізував.

Син депутата, який зараз за татові гроші навчається за кордоном, в підлітковому віці до вступу засуджував корупцію в державі.

Але син Євстєфєєва визнає, що його найкращий друг – Бен Франклін.

Гроші додають сину депутата настрою.

Скільки грошей заробляє Євстєфєєв?

На трьох осіб Євстєфєєв заробив за рік дещо більше 32 тисяч гривень. Місце роботи – голова правління ГО “Фонд сприяння розвитку місцевого самоврядування”. Громадська організація зареєстрована у Коцюбинському по вул. Пономарьова. Ось хто з Євстєфєєвим у співзасновниках.

Цікаво, що співзасновником ГО значиться дехто Валентин Лимар. Він є також співзасновником житлово-будівельного кооперативу “Коцюбинський”. Нагадаємо, що в схемі дерибану біличанського лісу використовували саме житлово-будівельні кооперативи.

Що цікаво, що Лимар зареєстрований за тією ж самою адресою (будинок і квартира збігаються), що і екс-регіонал Вадим Башун, який фігурує як бізнес-партнер Євстєфєєва і брав участь у дерибані Біличанського лісу. Євстєфєєв же зареєстрований по вул. Пономарьова, де він фактично не проживає. Ймовірно вони роблять це для того, щоб коли їх шукали правоохоронці або отримували дозволи на обшук – реєстрація була за лівими адресами. Так само мер Ірпеня Володимир Карплюк зареєстрований у старому будинку і його адреса реєстрації збігається з адресою реєстрації бізнес-партнерки-забудовниці Наталії Бойчук. 

У інтернеті про діяльність цієї громадської організації, якою не перший рік керує за копійки Євстєфєєв, відомостей майже нема.

Але тут варто пригадати, що свого часу “Громада Приірпіння” отримала щодо  гостомельського дерибану листа від юриста Фонду сприяння розвитку місцевого самоврядування Дениса Крайника. Він висловив сподівання, що журналістів ця інформація зацікавить, якщо редакція “дійсно переживає за долю лісових ресурсів Ірпінського регіону”.

Денис Крайник відомий тим, що разом із депутатом Коцюбинської ради Владиславом Євстифєєвим ходив до зали суду й обстоював дерибан Біличанського лісу. Згодом цей же Крайник виступав як юрист на прес-конференціях гуртом із дерибанниками-депутатами – екс-регіоналкою Наталією Семко та адвокатом екс-регіонала Вадима Садовського.

presuha

“Ми – громадська організація Фонд сприяння розвитку місцевого самоврядування. Діємо по Київській області. Зокрема, складаємо договори з сільськими та селтщними радами і захищаємо їхні інтереси. Забезпечуємо права територіальних громад. У нас договори підписані з Коцюбинською, Гостомельською, Ірпінською радами. Ми відкриті для цього. Ми надаємо такі види послуг. З’ясування істини відбувається в судовому процесі. Лише суд може встановити правду. Я юрист. Я виконую свою роботу. Я не є членом цієї організації (Фонд сприяння розвитку місцевого смоврядування-прим. ред.). У мене з ними підписаний договір,” – твердить юрист.

Питання не в тому, що мені байдуже. Я просто представляю інтереси свого замовника. Пару років назад я представляв інтереси групи, яка займається рейдерством. І що мене рейдером називати після цього? Рейдером я не є. Наскільки мені відомо, Євстифєєв порядна людина. Він раніше займався будівельним бізнесом. Будував будинки на Кіпрі. Він мені показував договори купівлі-продажу у Біличанському лісі. Євстифєєв – добросовісний набувач,” – переконанував редакцію юрист Крайник.

Дружина і син Євстєфєєва, згідно з декларацією, не заробили ані копійки.

Нагадаємо, дохід за попередні роки роботи був теж злиденним. У 2014 році депутат взагалі на себе і 2 дітей заробив лише близько 8,5 тис  грн.

Куди поділася 2 дитина?

У паперовій декларації Євстєфєєва значилася 2 дитина. Як вдалося з’ясувати, це дитина від іншої жінки Євстєфєєва – Ольга.

Профіль в соцмережі видає ось таку Ольгу Євстєфєєву. Вона теж подорожує світом.

Але навчається, якщо вірити профілю, у КНЕУ імені Вадима Гетьмана, а не за кордоном.

Різниця у віці між Кирилом та Ольгою – рік і три місяці. Вони “В контакті” – друзі.

Таким чином електронна декларація дає далеко неповне уявлення про те, яке ще майно може бути записане на родичів, які є близькими депутату й можуть бути використані для виведення майна.

Авторка: Ірина Федорів, журналістка та мешканка селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539