Коцюбинське: пайову участь не платить “Атлант”, депутати та інші особи

0

Бюджет селища Коцюбинське недоотримав понад 25 млн грн пайової участі. Такі дані “Громаді Приірпіння” надали в селищній раді.

Пайова участь – це кошти, які мають сплатити від кошторисної вартості об’єкту будівництва. Вони мають надійти в бюджет до того, як об’єкт ввели в експлуатацію й отримали поштові адреси.
Значна частина цієї суми – це кошти пайової участі Атланту та ТОВ “Аверс-Сіті”. Але є боржники і з-поміж чинних депутатів Коцюбинської та Ірпінської рад. Їхні об’єкти працюють й приносять депутатам прибутки, а бюджет селища так і не отримав пацової участі.
“Атлант” ввів в експлуатацію кілька об’єктів рішенням ДАБІ, а виконком КСР погодив “Атланту” без сплати пайової участі поштові адреси (Доківська корп. 3,4,5 – введений в експлуатацію у вересні 2015 року за 1 місяць до виборів ради та голови).
До того, як виконком за часів головування екс-регіонала Вадима Садовського, до якого входив тоді Богдан Слюсаренко – чинний депутат ІМР від Нових облич, відголосував за те, щоб надати адреси будинку “Атланту”, планово-економічний відділ мав засвідчити факт отримання пайової участі і видати довідку про відсутність заборгованості, на основі якої виконком приймає рішення. Але пайова участь “Атлантом” на момент присвоєння номерів виконкомом під головуванням Петра Пушанка не була виплачена. Так твердять працівникик планово-еклономічного відділу ради.
Перед виборами на засіданні виконкому головував заступник Садовського – Петро Пушанко (чинний депутат Ворзельської ради від “Нових облич”). Це доводить офіційне рішення виконкому.
“Аверс-Сіті” теж вводив в експлуатацію корпуси будинків.
“Пайова участь не сплачена. Я наголошую, що при мені на виконкомі не приймалися рішення щодо присвоєння поштових адрес. Станом на сьогодні ми не можемо зібрати виконком, оскільки склад виконкому не укомплектований навіть на половину. На прохання мешканців, які потерпають через невирішені проболеми, на сесії запропоную зменшити кількісний склад виконкому до 7 осіб, щоб запустити роботу. У Львові 7 членів виконкому і місто з більшою кількістю населення функціонує. але за зменшення кількісного складу має проголосувати рада,” – наголошує селищна голова Ольга Матюшина.
У складі виконкому зараз 4 особи з 15. Якщо кількісний склад зменшити до 7, то кворум для засідання буде.
Але, окрім “Атланту” та “Авсерс-Сіті” 1,9 млн грн винні інші юридичні та фізичні особи. Зокрема ТОВ “Укр- Пайп” – винне майже 1,5 мільйони. Об’єкт ТОВ ввели в експлуатацію, як повідомили у КСР, за часів Садовського в квітні 2014 році.
З-поміж тих, хто винен гроші бюджету, є депутати Коцюбинської та Ірпінської селищної ради. Вони ведуть бізнес на території селища.
Депутат ІМР від Нових облич Богдан Слюсаренко – чинний депутат від Нових облич Ірпінської міської ради винен селищу 43 500 грн. Об’єкти здали, згідно з інформацією, отриманою в КСР у той час, коли Слюсаренко був членом виконкому за Садовського.
Магазинів у Слюсаренка кілька.
Окрім 2 магазинів у раді кажуть, що депутат винен кошти за “Гелен”, оскільк и в декларації саме він фігурує як замовник. На “Гелені” борг 30 тисяч.
Згідно з декларацією за 2016 рік депутат Слюсаренко заощадив 80 тис доларів, а гроші в бюджет не квапиться вносити. Тим часом інфляція їх знецінює.
Депутат Іван Лизун – член фракції Нові обличчя, який також мав повноваження за часів головування Вадима Садовського винен бюджету 2 100. Про це також “Громаду Приірпіння” повідомили у КСР.
За часів Садовського депутатом був і Олександр Хвостенко, якого переобрали знову в 2016 році. З тієї каденції за ним числиться несплачена пайова участь у розмірі 33 100 грн.
У Хвостенка, як і в інших місцевих політиків, які не першу каденцію передбувають при владі, магазин не один.
Пайова участь не сплачена навіть за СТО, на яке нарікають мешканці, що живуть поруч.
На одному із засідань депутатська більшість відмовила у тому, щоб щодо діяльності СТО затвердити депутатський запит попри те, що громада зібрала підписи.
“Були направлені листи цим фізичним та юриличним особам про те, що перевірка КРУ встановила, що ці особи збудувалися, ввели в експлуатацію об’єкти, а пайову участь до бюджету так і не сплатили. Ми просимо прийти до селищної ради, написати заяву та укласти договір. Це дуже проста процедура. Депутати можуть показати приклад іншим фізичним та юридичним особам, бо нам кажуть, що у вас не платять навіть депутати пайову участь,” – наголошує начальник планово-економічного віддлу Ірина Червінська.
Для того, щоб судитися за отримання пайової участі, депутати мають відголосувати зміни до бюджету і передбачити кошти на судові збори.
“Садовський мені як голові не передав після своєї каденції документів. Державній фіскальній сліжбі доводилося майже всі документи запрошувати з архівів. Отримали вони ці документи не за першим запитом. Були виявлені порушення. ДФС розіслали листи з вимогами. Якщо ті, хто винні пайову участь, ігнорують листи та звернення, Коцюбинська селищна рада має судитися з боржниками. Відповідно, в бюджеті треба закласти кошти на судові збори. Сьогодні на сесії прошу депутатів відголосувати за те, щоб виділити додатково на судові збори 300 тисяч гривень,” – наголошує селищна голова Ольга Матюшина.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539