Судний день: Карплюк програв Черваковій та Громадському ТБ

0

Міський голова Ірпеня Володимир Карплюк не зміг довести в суді, що зганьбили його честь та гідність. Він вимагав спростувати ось ці слова народної депутатки Ольги Червакової, яка коментувала “Громадському ТБ” звезений під Генпрокуратуру мітинг адмінресурсу – освітян і бюджетників у 2016 році:

“Протягом вчорашнього дня люди мера Ірпеня та мера Бучі Анатолія Федорука і Володимира Карплюка збирали своїх кишенькових депутатів, збирали через керівників комунальних підприємств Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Ворзеля. Тут знаходяться освітяни, бюджетники, тобто всі люди, які фактично, прихід яких сюди є застосуванням адмінресурсу з боку влади Бучі і Ірпеня”.

Суд у своєму рішенні акцентував увагу на тому, що факт участі освітян та бюджетників був доведений свідками, зокрема Віктором Бархоленком та слеищною Головою Коцюбинського Ольгою Матюшиною, які пізнавали працівників освіти та комунальних підприємств на відео та фото.

“Інформація щодо участі  в мітингу освітян і бюджетників була підтверджена у судовому засіданні показами свідків і не може вважатися неправдивою та негативною,” – йдеться в рішення суду.

Олександр Бурмагін – юрист ГО “Платформа прав людини”, який зголосився у цій суспільноважливій справі представляти народного депутата Ольгу Червакову, наголошує, що у цій справі мали місце виключно оціночні судження:

“Було б дивно, якщо б суд зобов”язав спростувати вислів “Генпрокуратура розворушила кримінальне кубло”, або “люди мера збирали людей”, “кишенькові депутати” тощо. Це, майже класичні оціночні судження. До того ж, під обгрунтування цих суджень народного депутата стосовно суспільно-важливої теми, в процесі було надано великий об”єм підтверджуючих матеріалів. Тобто, ці оцінки мали і мають фактичну основу. Сподіваємось, що мотивувальна частина рішення міститеме посилання на практику Європейського Суду з Прав Людини та буде ще однією цеглинкою в розвиток позитивної з точки зору європейських стандартів національної практики”.

Як і у справі Володимир Карплюк VS Ірина Федорів, у судовому порядку міський голова так і не довів, що його честь та гідність могла постраждати від аргументованої позиції. Тоді він намагався в судовому порядку довести, що не є протеже екс-регіонала Петра Мельника, хоча є фото, які підтверджують, що молодий Карплюк разом з ректором податкової академії Петром Мельником був на конференції Партії регіонів.

1

Адвокатесса Карплюка вимагала спростувати в статті “Нові обличчя – загроза для Києва та Київщини” громадського руху ЧЕСНО кожне слово, але Ірпінський суд не став на бік Карплюка у цій справі.

26 травня 2017 року в Печерському суді слухатиметься ще одна справа за позовом самопроголошеної селищної голови Коцюбинського Юлії Главацької до народної депутатки Червакової. Як і Карплюк, депутатка від Нових облич Юлія Главацька намагається захистити свою честь та гідність у судовому порядку і вимагає, щоб народна депутатка спрстувала свої заяви щодо незаконності перевороту влади в Коцюбинському. На свою підтримку адвокат Юлії Главацької хапросив у якості свідків до суду заступника селищної глови Петра Пущанка, який є депутатом Ворзельської селищної ради від Нових облич, та депутата Ірпінської міської ради від Нових облич Богдана Слюсаренка.

Нагадаємо, що рішення суду про те, що селищну голову Ольгу Матюшину усунули з посади 8 квітня 2016 року незаконним шляхом вступило в силу й селищна голова поновлена на посаді.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539