Суддя у справі “Озерного гаю” взяв самовідвід

0

Суддя Київського апеляційного господарського суду (КАГС) Валерій Суховий узяв самовідвід у справі про незаконне надання в оренду ділянок кооперативу “Підряд”, на яких будується ЖК “Озерний гай”. Про це “Громаді Київщини” стало відомо з ухвали суду.

Прокуратура Київської області звернулася до КАГС із заявою про перегляд за нововиявленими обставинами справи про незаконне надання в оренду особливо цінних земель у с. Гатне.

За джерелами в ГПУ, прокуратура отримала беззаперечні докази того, що спірні ділянки належать до категорії особливо цінних порід земель.

Після автоматичного розподілу заяви її було передано головуючому судді Яковлєву М.Л., Чорній Л.В. та  Суховому В.Г.

Однак у судді Валерія Сухового виникли сумніви щодо його неупередженості при розгляді справи про скасування скандального рішення апеляційного суду і він заявив про самовідвід у зв’язку з тим, що на посаді керівника структурного підрозділу у Прокуратурі Київської області працює його син. Суд задовольнив заяву Сухового про самовідвід. Син судді Суховий Віктор Валерійович справді працює начальником відділу ювенальної юстиції.

16 травня відбулось повторне засідання Київського Апеляційного Господарського суду. В ухвалі зазначається, що за результатами автоматичної зміни складу колегії суддів для розгляду  заяви Прокуратури Київської області суддю Сухового В. Г. замінили на суддю Разіну Т.І. Суд виніс рішення витребувати у Господарського суду Київської області матеріали справи №911/1806/15 і відкласти питання про прийняття заяви Прокуратури Київської області про перегляд  за нововиявленими обставинами скандальної постанови до того моменту, коли Апеляційний суд отримає матеріали справи від Господарського суду.

Раніше “Громада Київщини” повідомляла, що за зверненням мешканця Гатного Чагарова Сергія, Прокуратура Київської області підготувала заяву про перегляд скандального рішення суду за нововиявленими обставинами.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539