Юриста Дядюка побили перед судом по “Празькому кварталу-2” (ОНОВЛЕНО)

0

Юриста громади Софіївської Борщагівки Олександра Дядюка, який представляє інтереси громади в суді проти забудовника “Празького кварталу-2” побили перед судовим засіданням троє невідомих. Попри це юрист прийшов на судове засідання, але суд, за клопотанням забудовника, взяв відвід. Про це пише “Українська правда. Київ” з посиланням на Фейсбук потерпілого.

За словами Олександра Дядюка, його били просто перед дитячим садочком на очах у дітей.

“Сьогодні вранці напередодні суду із забудовником ЖК “Празький квартал-2″на мене напали троє виродків і ізрядно покопали. Били впритул до дитячого садка, повз який я йшов, прямо на очах у дітей і вихователів. І це мене може врятувало, бо підбігли виховательки, підняли хай і ці три бандита втікли”, – пише юрист Дядюк.

Побиття не зупинили Олександра Дядюка прийти на судове засідання.

“Цей суд, який сьогодні має бути – це суд із слугами диявола – сектантами із церкви п’ятдесятників Скінія, які здійснюють забудову в селі Петропавлівська-Борщагівка. В цій псевдоцеркві, всі “пастирі”, включаючи “Деві Марію Христос” (головного пастиря) Рустама Фатуллаєва – або кончені наркомани, або уголовніки з кількома ходками на зону. (це їх офіційна інформація розміщена на сайті церкви). Як і всі сектанти, вони верещать що вони християни, але насправді давно продали душу золотому тельцю. Вони думали, що залякають мене – а в задницю вони мене поцілують – я буду на суді…”, – каже юрист.

Зауважимо, що будівництво ЖК “Празький квартал-2” компанії Building Development Holding  було зупинене Держархбудінспекцією.

У грудні 2016 року усі дозвільні документи були скасовані вже вдруге від початку будівництва. Також ДАБІ винесла припис на призупинення будівництва.

У січні 2017 року забудовник намагався оскаржити припис в Адміністративному суді міста Києва, але в нього не вийшло. Тоді він звернувся в суд області, де клопотання забудовника задовольнили.

“Ідентичне рішення цей же суддя виніс і по іншому проблемному об’єкту ЖК “Ехо парк” цього ж забудовника. Але 1 червня  2017 року громада оскаржила даний запобіжний захід в суді”, – розповіла борець з незаконними забудовами у Вумівському лісі в Петропавлівській Борщагівці Валентина Аксьонова.

Аксьнова додає, що в ЖК “Ехо парк” на даний час декларації скасовані, винесено припис на призупинення будівництва та на знесення.

13 червня суд розглядає апеляційну скаргу на такий самий запобіжний захід і щодо ЖК “Празький квартал-2”.

На суді забудовник подав клопотання на відвід суду. Після довгої наради суд виніс рішення задовольнити клопотання забудовника і взяв відвід.

“Тепер громада чекатиме призначення нового складу суду. Вважаю це планом «Б», який застосував забудовник. —говорить активіст мешканець Софіївської Борщагівки, Олександр Рубанов. – Він думав, що ні громада, ні захисник не прийдуть на суд і його перенесуть на невизначений термін, що потрібно забудовникові, щоб виграти час і будуватися. Але залякати не вдалося, то ж застосували такий хід”.

Нагадаємо, у січні 2017 року невідомі спалили автомобіль Дядюка. У березні невідомі кинули чотири коктейлі Молотова до садиби Олександра Сінчугова, мешканця Софіївської Борщагівки – одного з активних противників забудови Празького кварталу-2. У квітні 2017 року спалили всі автомобілі родини Валентина Аксьонової. 

У Приірпінні досі розслідуються напади на місцевих активістів, а журналістці Ірині Федорів двоє невідомих ножем прокололи колесо автівки.

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

  1. Vitalii 26 Червня 2017 at 23:23

    Так я там был, как и вы, горе активисты, что забегали возле стройки когда уже крышу накрывали. Где же вы были когда котлован рыли??? Вы же лес защищаете, тогда еще, когда забор вырос, нужно было каждый день по судам ходить.. а то защитники, херовы, защитили инвесторов, когда деньги уже заплачены, и мы одной ногой в своих квартирах, вы как грибы в дождь появились. Бегайте бегайте, получите то, что заслужили. Обязательно)

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539