“Портал Ірпеня” займається плагіатом

0

Редакція сайту “Портал Ірпеня” передрукував новину про побиття голови ТВК в Коцюбинському. Це передрук публікації “Громади Приірпіння”. “Портал Ірпеня” під заголовком вказав автора тексту – Артема Молчанова. Там використані ті ж цитати й коментарі, які брала редакція “Громади Приірпіння”.

“Я не давала сьогодні коменатрів жодному ЗМІ, окрім “Громади Приірпіння”. Вперше чую про такого журналіста, як Артем Молчанов. Припускаю, що мою цитату “Портал Ірпеня” просто поцупив з “Громади Приірпіння” без посилання, як це зробили інші видання,” – зазначає Олена Сокотюк.

“Українська правда”, “Сегодня”, “Українські новини” та низка інших видань зробило посилання на “Громаду Приірпіння” гіперлінком і жоден рейтинговий сайт не присвоїв своєму журналісту авторство тексту.

Ось як це виглядає на “Порталі Ірпеня” без гіперлінку та з автором, який нібито написав текст.

 

“Це по суті не що інше, як плагіат. Таким займаються міністри, які писали кандидатські. Передирали повністю текст і підписували, що вони автори. Уявіть, якщо я завтра напишу роман “Ідіот”. А наприкінці твору дрібними буквами десь після змісту зазначу, що джерело – Федір Достоєвський. Як ми хочемо вилікувати політиків від недоброчесності, коли ті, хто вважають, що займаються журналістикою, порушують авторські права інших. “Громада Приірпіння” – це проект волонетрів. На ньому ніхто не заробляє. “Портал Ірпеня” щонайменше заробляє на рекламі. Відповідно на крадіжці текстів громади, на текстах волонтерів, коли присвоюють собі авторство заробляють.  Це ганебне явище, якому немає виправдання, ” – наголошує журналіст і член редколегії “Громади Приірпіння” Ірина Федорів.

“Громада Приірпіння” чітко зазначила, за яких умов можна використовувати матеріали громади. Це можливе лише за умови посилання (для Інтернет-видань – гіперпосилання) на “Громаду Приірпіння” не пізніше 2 речення.

“Якщо це не влаштовує того, хто хоче написати матеріал – можна сісти і приїхати в Коцюбинське, знайти зрештою телефони і взяти коментарі, а не сплагіатити чужу роботу і назватися автором тексту,” – резюмує Федорів.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539