Що будуть в Коцюбинському по вул. Бакала?

0

Ділянка в селищі Коцюбинське по вул. Бакала стала приватною власністю.

Коцюбинська селищна рада віддала її своїм рішенням ЗАТ “Теплозвукоізоляція” за 3 мільйони гривень. 

Таке рішення прийняли у 2006 році і його без заперечень підписав тогочасний селищний голова екс-регіонал Вадим Садовський. “Теплозвукоізоляція” купила цю ділянку, але при цьому громада залишилася власником зелених насаджень та комунікацій, які проходять на цій ділянці.

Після рішення ради “Теплозвукоізоляція” отримала акт про право власності на землю.

А це план меж земельної ділянки.

Як відомо, “Теплозвукоізоляція” збанкрутувала. Землю перепродали.

На свій запит селищна голова Ольга Матюшина отримала відповідь від ФОП Алли Феркалюк (зареєстрваний в Києві). У відповіді йдеться, що територія стала приватною власністю і на ній планують розташувати складські приміщення та розпочати виробництво паперового посуду.

На сайті Держархбудінспекції України є повідомлення, що вже є декларація про початок будівельних робіт, яка дає їй право на реконструкцію нежитлової будівлі та будівництво складської будівлі.Проектувальник – Андрій Котвіцький. Він же здійснює авторський нагляд. Технагляд здійснює Андрій Білик

Підрядником є ФОП Алла Феркалюк.

“Вже зараз ми розуміємо, що на приватизованій території розташовані житлові будинки. На цій же земельній ділянці, виявляється, розташована поліцейська дільниця. Виникає питання, як голосували депутати за Садовського? Ми і люди звернулися до правоохоронних органів. Вже відомості внесені в ЄДРДР. Гроші на судові збори не виділили депутати своїм голосуванням. Відповідно ми в черговий раз будемо звертатися до прокуратури, аби вони подали позов і сплатили судовий збір,” – наголошує селищна голова Ольга Матюшина.

“Я говорила з власником, що є і мирний шлях вирішення питання. Можна уступити частину ділянки мешканцям. Це 15 соток. Вони там живуть і у них житло. Якщо власник новий поставиться з розумінням – то судів можна буде уникнути,” – додає Матюшина.

Громаду прошу контролювати голосування депутатів і зрозуміти, що без виділення коштів на судові збори селищна рада в особі голови та юристів не зможе представляти наші інтереси в суді й нам щоразу доведеться просити прокуратуру й чекати, чи буде там воля долучатися оперативно до позовів у справах, які хвилюють громаду. Зараз така ситуація щодо каналізації по Бакала.

Авоторка: Олександра Куцан, голова комісії з питань торгівлі, промисловості, транспорту, звязку, побутового обслуговування, благоустрою та ЖКГ КСР

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539