Як у Бучі виводять бюджетні кошти через ЖЕК

0

Бучанське КП УЖКГ заплатило майже 1 млн. грн. за шматок тротуару. Про це повідомляє сайт “Проззоро”. Кошти були перераховані влітку цього року. Відомо, що роботи були проведені ще рік тому. Тротуар прокладали перед святкуванням дня міста по вул. Сілезький, колишня Рози Люксембург.

У червні цього року гроші за виконані рік тому роботи отримала фірма батька депутата Ірпінськоі ради від “Нових облич” члена виконкому Ірпеня Сергія Пащинського МПП “Сона”.

Депутат Бучанськоі ради Іван Окоєв підозрює, що таким чином могли виводити з бюджету кошти.

“Кошти на виконання реконструкціі тротуару були виділені 15 червня 2017 року на позачерговій сесії міської ради, далі оперативно було підписано договір 27 червня 2017 року. В договорі жодних обсягів робіт і граничних термінів виконання не передбачено! Оплата послуг по даному договору була здійснена 7 липня 2017 року. Акт виконаних робіт підписаний 29 червня 2017 року! Виходить, що реконструкція тротуару на суму майже мільйон гривень була здійснена за два дні!!!” – дивується Окоєв.

“Судячи зі змісту договору та оперативності виконання робіт тут є ознаки корупційних дій. А такою діяльністю комунального підприємства мали б зайнятись органи прокуратури”, – переконаний депутат.

Окоєв також зазначив, що ремонтні роботи з реконструкції тротуару,  проводилися на цій вулиці рік тому й після цього там нічого не робилося.

Це ж підтверджує й бучанка та голова осередку Бучанського комітету виборців Любов Кучеренко:

“Минулого року до Дня Бучі зробили тротуар на шматок дороги від “Продсервісу” і дійшли до Інститутської. І все! А далі не пішли і цілий шматок по Сілезькій (колишня Люксембург) залишився. Мені цікаво, чому не зроблять ремонт дороги по Потавській. Там – страшна дорога, пісок такий, що ні пройти, ні проїхати, машини грузнуть. То на це грошей нема, а за шматок тротуару – мільйон знайшли”.

Нагадаємо, Пащинський відомий тим, що співпрацював з сепаратистом Павлом Губарєвим, надавав його фірмам рекламні борди. Як повідомляла “Громада Приірпіння” з бюджету Ірпеня на фірми Пащинського було виділено 2  млн. грн.

Як відомо, Бучанська рада закупила граби в кілька разів дорожче ніж Київська.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539