Чому Денисенко досі секретар Ірпінської ради?

0

На секретаря Ірпінської міської ради Юрія Денисенка складено протокол про адміністративне правопорушення. Причина – невиконання секретарем ради його функціональних обов’язків. Зокрема, мова йде про порушення Денисенком прав громадян на доступ до інформації.

До того, що застати секретаря на робочому місці в міській раді майже неможливо, так само як і його шефа Володимира Карплюка, який буває у відпустці майже 200 днів, якось вже всі звикли.  Хоча з нашої з вами кишені йому платиться далеко не середньостатистична зарплатня.  А от те, що він дозволяє собі вільне трактування не лише регламенту ради, але й законів України, в решті решт, мало призвести до серйозних наслідків.

Ще в минулому році двічі (19 червня та 17 листопада) на сесіях Ірпінської ради депутати від ВО “Свобода” офіційно звертались за роз’ясненнями до міського голови Володимира Карплюка  про несвоєчасну підготовку проекту порядку денного та доведення його до відома депутатів. Як можна плідно працювати, коли купа паперів потрапляє до тебе за 10-15 хвилин до засідання!? Ми неодноразово звертали увагу на зневажливі відписки  Денисенка на депутатські звернення та інформаційні запити. Але реакції не було жодної.

Не відповідає Денисенко не лише на запити депутатів фракції “Свобода”. Громадський рух ЧЕСНО надсилав через сайт “Доступ до правди” не один інформаційний запит стосовно відвідуваності депутатів ради, але ось вже кілька років ці запити лишаються без відповіді.

Чашу терпіння громади переповнив випадок, коли у січні цього року, замість конкретної відповіді на два депутатські запити “свободівців”, Денисенко чомусь надіслав мені листа з обов’язками депутатів.

Мені не залишалося нічого іншого, як звернутися в Секретаріат Уповноваженого Верховної ради з прав людини. Секретаріат відкрив провадження. На ім’я Карплюка надійшов лист з вимогою надати пояснення секретарем ради щодо порушень та прибути особисто до Секретаріату для надання свідчень.

Після  проведеного аналізу матеріалів, у Секретаріаті Уповноваженого з прав людини дійшли висновку, що у діях Денисенка наявні ознаки складу адміністративного правопорушення, а саме – ненадання інформації у відповідь на запит.

Відтак, стосовно Денисенка було складено два протоколи про адміністративні правопорушення, які надіслано порушнику для ознайомлення.

Варто додати, що впродовж 2016 року, за порушення прав громадян на доступ до інформації на секретаря Ірпінської міської ради Денисенка було складено ще чотири протоколи про адміністративні правопорушення.

Мабуть, чиновникам Ірпінської ради є що приховувати. Провадження тривають.

БезымянныйАвтор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539