Каналізація на Бакала: чому в суді Крайбуд прикривається Узречук?

0

Як депутат Коцюбинської селищної ради  від Меблевої я ходжу не лише на ті суди, які стосуються опалення і “Мастер-Енерго”. Мене також цікавлять питання каналізації по вул. Бакала. Округ, звісно, це не мій. І я б дуже хотіла на суді побачити депутата Павла Назарука, який пройшов по вул. Бакала.

Але гроші, які виводять за каналізацію, якої немає, – бюджетні. Тобто ці 4 мільйони, які намагаються відібрати з бюджету, – це наші з Вами кошти, які можна розподіляти на енергоефективні проекти, на закупівлю спецтехніки, на дитмайданчики, тощо. Ніхто не проти зробити приватному сектору централізовану каналізацію. Але я категорично проти віддавати з бюджету кошти за те, чого нема. Більше того, ті, хто сприяли і сприяють виведнню коштів злочинно діють не в інтересах громади.

11 вересня на суд я прйишла з мешканкою по вул. Бакала Інною Місюнею. Разом з нами на суді традиційно була Людмила Буток, Ірина Федорів та інші активісти.

Селищна голова Ольга Матюшина у своїй промові наголосила, що вона оплачує виключно те, за що відголосував в межах закону депутатський корпус. І що на жодному сесійному засіданні питання виплати коштів Крайбуду жоден депутат, зокрема голова бюджетної комісії Людмила Узерчук, не піднімала. Більше того, в голови відсутні протокли засідань бюджетної комісії.

Ольга Матюшина наголосила на тому, що рахунки селищної ради заблоковані через те, що є рішення суду, яке винесли без проведення експертизи, щоб сплатити кошти за каналізацію, якої немає. Селищу необхідно входити в опалювальний сезон. Відтак потрібні кошти на закупівлю лімітів газу.

У суді до справи долучили відео, де колишній заступник Дмитро Мацепа зізнається, як проводили схему по каналізації і чому вона ніколи не буде працювати.

Представниця Крайбуду відверто кепкувала з цих аргументів й зазначила, що у неї є протокол бюджетної комісії і навіть посилалася на пости голови бюджетної комісії у соцмережі Facebook.

Я жодного разу не бачила на суді голову бюджетної комісії у справах по “Мастер-Енерго” чи  по каналізації на вул. Бакала. Це при тому, що ці два питання стосуються мільйонів наших з вами бюджетних коштів, які мають іти на розвиток селища й які розплановують саме в бюджетній комісії. Більше того, в суді дії Узерчук трактуються адвокатом Крайбуду виключно як підтримка для виведення коштів.

Тоді постає логічне питання, чому Узерчук не напрацює на комісії проект рішення з цього приводу і не винесе на розгляд депутатського корпусу, щоб люди бачили, що інтереси громади тут не враховані. Між іншим, так було тоді, коли бюджетна комісія давала висновки перевізникам, які в облдержадміністрації використовували їх на свою користь і це теж було супроти інтересів громади.

То було лобіювання інтересів перевізників, а зараз відверто покриваєтсья злочин попередньої влади, яка уклала договори й підписала документи на каналізацію, якої нема. І депутатська більшість тримає досі на посаді заступника селищного голови Петра Пушанка – людину, яка брала в цій схемі безпосередню участь.

На засіданні ми почули, що є каналізація і вона працює по Бакала, 50. У залі засідань саме була мешканка цього будинку. Вона засвідчила, що каналізації немає і вона ніколи не працювала.

Я була тоді, коли нечистоти почали литися через край і коли було розриття. Там нема чого виправляти. Там треба всі роботи робити заново. Діаметри труб різні, підключення до центральної каналізації немає. Я про це сказала журналістам.

Коли закінчився суд то ми при судді разом з мешканкою вулиці Бакала питали представників Крайбуду, де ж там є каналізація. Вони просто тікали з зали засідань і не бажали з нами зупинитися і поговорити хоча б в коридорі.

Під залою судових засідань ми залишилися з представницею прокуратури, щоб обговорити подальші дії в інтересах громади.

Суд перенесли на 19 вересня. Ми вимагаємо розблокувати рахунки селищної ради, які заблоковані з квітня місяця, а також переглянути справу по каналізації у зв’язку із нововиявленими обставинами. Нема чого віддавати з бюджету мільйони гривень, коли нема каналізації. Зробіть каналізацію – будуть вам оплати за виконані роботи.

“Ми сподіваємося, що суддя Сергій Наріжний врахує інтерес громади і дослідить нововиявлені обставини, які доводять, що каналізації немає. Я не проти заполатити гроші, але запустіть в роботу каналізацію по вул. Бакала, щоб нам не доводилося викачувати нечистоти машинами. Знаково, що в день суду ця так звана каналізація знову пішла через край, бо вона не підключена і не може функціонувати. Її нема куди врізати,” – наголошує селищна голова Ольга Матюшина.

Щоразу на суді в мене викликає глибоку повагу юрист Коцюбинської селищної ради Володимир Гальчевський. Він знаходить в собі сили щодня на роботу в селище їздити з іншого населеного пункту й відстоювати наші з Вами інтереси в судах Ірпеня та Києва.

Шкода тільки, що наша депутатська більшість жодним чином не долучається до захисту інтересів громади ані у справі по “Мастер-Енерго”, ані у справі по каналізації на Бакала. Але просто неучасть була б не такою бідою, як відверта співпраця і покривання винних. Рука руку мє. Система покриває одне одного.

Авторка: Оксана Нелашківська, депутатка КСР і голова фракції “Свобода”

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539