Мера Українки громадські активісти змусили піти у відставку

0

Антикорупційні розслідування та відкриті кримінальні справи змусили мера м. Українка Павла Козирєва піти у відставку. Юридичну підтримку у боротьбі з мером місцевим активістам надавали юристи bihus.info, повідомляє сайт Bihus.info.

За офіційною версією, Павло Козирєв подав у відставку через «зміну роботи».

“Відставка пов’язана з переходом на іншу роботу. “Це – для мене новий, більш масштабний і складний проект. І, безумовно, він також пов’язаний з розвитком місцевого самоврядування та урбаністичним розвитком. Справа мого життя залишається незмінною, змінюється лише масштаб!” – зазначив міський голова. Деталі він пообіцяв повідомити пізніше”, –  йдеться на сайті міськради.

Водночас, місцеві активісти з ГО «Трипільський край» повідомляють, що днями з міської ради були вилучені документи та конфісковані автомобілі у відкритій кримінальній справі про розтрату на ремонті авто. Нагадаємо, рік тому активісти провели розслідування і з’ясували, що на ремонт авто Українська міськрада витрачає від 18 до 70 тисяч гривень щомісяця.

Крім того, за заявою юристів «Тисни!», Національна поліція відкрила провадження щодо закупівлі харчування для дитсадків без тендеру. На цій закупівлі, за даними активістів, «розпиляли» близько 2 мільйонів гривень.

Активісти ГО «Трипільський край» також неодноразово повідомляли про земельні махінації у міській раді. Серія викриттів існуючих корупційних схем призвела до погіршення іміджу міської влади. Як наслідок, об’єднання громад для міста було провалено – майже ніхто у Київській області не захотів об’єднання з корумпованою Українкою. А проти місцевих чиновників було відкрито декілька кримінальних проваджень.

Згодом, мер міста подав у відставку. За інформацією депутата Української міськради Михайла Перебийноса, причиною цього рішення став саме ряд кримінальних справ, більшість з яких була відкрита внаслідок журналістських розслідувань.

«Без допомоги юристів «Тисни!» цієї відставки, скоріше за все, не було б», – зазначила лідер ГО «Трипільський край» Ольга Нос.

Головне завдання “Тисни!” – щоб розслідування не залишались лише текстом на папері і мали своє логічне завершення – у формі звільнень посадовців, збереження ресурсів і зупинень мільйонних розпилів бюджетних коштів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539