Буча: Горган пообіцяв розібратися з освітою в місті

0

Активісти передали голові КОДА Олександру Горгану звернення з підписами від бучанців. Воно стосується проблем в освіті міста Буча. Мешканці міста переконані, що місцева влада ігнорує усі їхні звернення щодо вирішення проблем з переповненням класів у школах, неякісним та дорогим харчуванням та величезними чергами в дошкільні навчальні заклади.

Редакції “Громади Приірпіння” Горган пообіцяв сприяти у вирішенні проблем в сфері освіти Бучі. Також в розмові він зазначив, що не обізнаний з проблемами бучанців, оскільки до нього ніхто не звертався.

До вручення звернення помічниці Горгана приєднався депутат Київської облради Ігор Домбровський.

“Думаю, що візит пані Марини Порошенко до нашого міста був знаковим. По-перше, офіційну сторінку Бучанської ради у facebook спіймали на відвертій брехні. По-друге, про проблему з освітою в Бучі почали говорити люди масово. Владі чим далі, тим складніше її маскувати. Сподіваюсь, що це буде поштовхом для відповідальних осіб до дії. По-третє, коли ми почали збирати підписи під звернення до голови КОДА Олександра Горгана, то багато хто забажав підписати звернення, навіть були пропозиції, щодо надати юридичної допомоги. Останнє радує найбільше”, – розпвідає бучанка Ольга Продан.

“Коли мною було опубліковано звернення про збір підписів у соцмережі, то через деякий час, начальник Бучанського відділу освіти Олег Цимбал вирішив прокоментувати дану подію. Прекрасно, що на зауваження громади реагують і відповідають. Але чи насправді той коментар є інформативним? Сума забезпечення на початку нового навчального року складає біля 157 тис. грн. Без уточнення закладів, кількості предметів та матеріалів неможливо оцінити реальний стан речей. Наприклад, у Києві на кожну школу виділили в середньому 100-110 тис. на рік. Що я бачу в реаліях шкільного життя? “Батьківські комітети” й надалі збирають кошти. На представлених світлинах в пості Цимбала немає проектів будівництва нових навчальних закладів. Добудова школи №3 на 25 класів (750 місць) не вирішить питання глобально для всього міста. Обіцяного проекту на 990 місць для школи №1 так і не оприлюднили. Чекаємо на реакцію КОДА”, – додає Продан.

 

Про переповнені класи та навчання в коридорах, яких не бачить Цимбал, писав батько однієї з учениць школи № 4 Сергій Василишин, який бачив процес на власні очі й сфотографував дітей за партами в коридорі.

Нагадаємо, проблема з переповненими школами та класами в Бучі настільки критична, що бучанці навіть створили петицію й запропонували відділу освіти віддати для навчання дітей своє приміщення. Петиція набрала необхідну кількість голосів, проте, у відділі освіти відповіли, що дане приміщення не відповідає санітарно-гігієнічним нормам.

Фото на кавер: kievnews.net

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539