Депутатів Лободу та Вишнякова позбавили повноважень

0

На сесії Ірпінської ради депутати проголосували за припинення повноважень колег з партії “Нові обличчя”. Заяви про складання депутатських мандатів подали на розгляд ради Наталія Лобода та Ігор Вишняков. Останній, як відомо, довгий час перебуває в Іспанії і не з’являється на сесії.

Депутаку Лободу Карплюк ще в травні обіцяв позбавити мандату після скандальної поїздки до РФ, де депутатка вручила російським журналістам торт.

Сесію призначили на 8:00 ранку 28 вересня, за кілька годин до засідання суду, на якому обирали запожний захід меру Ірпеня Володимиру Карплюку.

“Депутати “Свободи” за складання повноважень не голосувала. Зрозуміло, що Карплюку просто потрібні нові штики, а нам вони ні до чого. Вишняков, наприклад, часто не з’являвся на сесійні засідання. Сесія тривала усього 25 хвилин. За цей час депутати розглянули 86 питань. Голосували практично без обговорень. Здивувало питання про оренду КП “Ірпінжитлобудінвест” ділянки на Чехова, 27, це 1,5 га землі біля парку. Ми намагалися з’ясувати, що там буде, але нам лише сказали площу ділянки. Було багато питань зміни цільового призначення з ОСГ під багатоповерхову забудову. Це були ділянки без адреси. Швидше за все, вони знаходяться поза межами Ірпеня”, – розповідає як було на сесії депутат Сергій Глиняний.

“Здивувало також створення ще одного комунального підприємства КП “Ірпінькомунікаціясервіс”, яке буде утримуватись на наші податки. Депутати проголосували за директора цього підприємства. Ним став депутат від “Батьківщини” Артем Калічка, який ще не так давно звинувачував Карплюка у фальшуванні голосів під час голосування“, – додає Глиняний.

Наступними по списку від “Нових облич” можуть зайти Віолета Кременчук та Сергій Носков.

Редакція “Громади Приірпіння” поцікавилася в Носкова чи готовий він до депутатства:

“В цілому, так. ТВК має прийняти рішення. Але я готовий. Можливо, хтось думає, що я відмовлюся, але люди за мене проголосували й повірили мені, тому я не можу їх підводити”.

Після сесії міський голова Ірпеня поїхав на засідання Печерського суду, де йому обрали запобіжний захід – особисте зобов’язання.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539