Платні групи подовженого дня: Коцюбинське позивається до виконкому Ірпеня

0

Селищна рада Коцюбинського подала до суду на визнання незаконним та скасування рішення виконкому Ірпінської ради. Про це на своїй сторінці в соцмережі facebook повідомила селищна голова Ольга Матюшина.

Мова йде про рішення виконкому Ірпінської ради, яким встановлено плату за групи продавженого дня в державних загальноосвітніх навчальних закладах.

В суді Коцюбинська рада оскаржуватиметься рішення “Про встановлення розмірів місячної батьківської плати з надання платних освітніх послуг закладами освіти”, а також рішення виконкому Ірпінської ради від 26 вересня 2017 року № 213 “Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ірпінської міської ради Київської області від 28.02.2017 р” та вимагатиме повернення батькам неправомірно стягнутих з них коштів.

“Ірпінський міськвиконком вирішив з цього навчального року застосувати замість існуючого законодавчого терміну “групи продовженого дня загальноосвітніх навчальних закладів” ірпнське нововведення – термін “курси позаурочної роботи з навчально-розвиваючих занять при загальноосвітніх навчальних закладах” на платній основі”, – пише у своєму пості Матюшина.

“Діти, батьки яких не взмозі оплачувати “такі курси” (звертаю увагу не харчування, а освітні послуги) автоматично лишились без нагляду. Напевно, очільник міста Ірпеня Володимир Карплюк таким чином вирішив спонукати дітей більше дихати свіжим повітрям в парках Ірпеня, і щоб електричками туди частіше їздили діти з Коцюбинського, Ворзеля та Гостомеля, освітні заклади яких підпорядковуються саме Ірпеню. Ось така ціна парків і бруківки в Ірпені”, – додає селищна голова.

Також Матюшина закликала мешканців Ворзеля та Гостомеля звернутися до голів та депутатів своїх рад увійти третьою стороною у цю справу.

Нагадаємо, про те, що Ірпінська рада, якій підпорядковані селища Коцюбинське, Гостомель та Ворзель, ввела платні групи продовженого дня, батькам повідомили в школах на батьківських зборах перед початком навчання. Цю інформацію оприлюднила мешканка Коцюбинського Ірина Маслюк, яка сплатила судовий збір по даній справі.

В міністерстві освіти, коментуючи ситуацію, пояснили, що місцеві ради наділені великими повноваженнями й депутати можуть як проголосувати за безкоштовне харчування, додаткового вчителя для класу, безкоштовні групи продовженого дня, так і не проголосувати. Фото на кавер.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539