Регламентна комісія облради звернеться до прокуратури щодо псевдозасідань в Коцюбинському

0

12 жовтня деякі депутати Коцюбинської селищної ради вирішили провести псевдосесію. Вони вважають, що діють в межах закону.

У них нема в порядку денному господарських питань. Виключно знесення селищної голови Ольги Матюшиної. Нереалізовані мрії 2016 року, коли Юлія Главацька самопроголосилася головою після чого були відкриті кримінальні провадження.

Мета – дерибан лісу, завалення справ по каналізації по вул. Бакала, на якій банально відмивають гроші, та інших господарських питань. Так Коцюбинське буде легше поглинати Ірпеню для того ж таки дерибану лісу.

Для того, щоб провести псевдосесію, депутати провели псевдозасідання регламентної комісії. Теж без голови цієї комісії – Євгена Домбровського. На цьому псевдозасіданні вони вирішили зняти селищну голову, яка (увага!) заважає працювати депутатам, які реально не пропонують господарськи ініціатив, щоб розподілити бюджетні гроші й не виконують доручень виборців.

Голова регламентної комісії неодноразово скликав засідання, на яке не приходили члени комісії. Там питання порядку денного стосувалися зокрема і рівня злочинності в Коцюбинському.

До доповіді були запрошені правоохоронці, які пішли геть, так і не дочекавшись депутатів.

Але членів комісії цікавить одне – переворот.

Щодо проведення псевдозасідання він звернувся до регламентної комісії Київської облради. Отримав відповідь, що тільки він як голова комісії може скликати засідання. Так каже закон. Євстєфєєв може це робити виключно тоді, коли Домбровського немає і цьому є офіційне підтвердження. Голова комісії був і більше того, ще до звернення депутатів призначив дату і час засідання – він регулярно інформує про це громаду.

Регламентна комісія облради постановила звернутися до прокуратури, щоб там перевірили викладені факти.

Далі депутати, які рік (!!!) не можуть відголосувати питання порядку денного 2 сесії, просили голову скликати позачергову сесію. Як голова може скликати 3 позачергову сесію з тим порядком денним, яким вимагають депутати, якщо вони не розглянули порядок денний чергової 2 сесії, яка тягнеться вже рік – це загадка. Їм це офіційно роз’яснили. Не допомогло.

Почувши, що депутата Олександра Хвостенка вирішили виборці відкликати, у депутатів, які представляють більшість в раді, почалося загострення.

З інтервалом в один день вони вирішили – запропонувати Матюшиній, яка на лікарняному, невідкладно сісти за круглий стіл переговорів і дослухатися до світлих, а не темних голосів.

Наступного дня зареєстрували звернення, в якому йдеться, що вони хочуть її усунути на псевдосесії 12 жовтня, бо вона не відреагувала на їхня звернення від 15 жовтня (!!!) – день судового засідання по каналізації, до речі саме 12 жовтня. Всі псевдосесії відбуваються саме тоді, коли треба активістам і голові йти на засідання суду. Так було торік – так відбувається і зараз.

Звісно, що в порядку денному псевдосесії жодного господарського питання. Хоч би для годиться постаивли.

Єдине, що прикро, що всі ці політичні ігрища відбуваються в акурат перед опалювальним сезоном, в який через борги “Мастер-Енерго” ми заходимо доволі турбулентно. І, звісно, коли тривають суди по каналізації по вул. Бакала, якої немає і що в прямому сенсі цього слова відчувають всі, хто там ходить.

Для тих, хто переживає, що ж буде далі – раджу не переживати. Досвід показує, що за що б не бралися люди, які навіть не читають, що підписують, а коли й читають, то не розуміють, ми приречені на успіх.

Чому приречені? Ну, бо так вже склалося, що бути мером, гідним депутатом чи активістом Коцюбинського – це дуже нелегка доля.

Авторка: Ірина Федорів, журналістка і мешканка Коцюбинського

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539