Котельні в Коцюбинському взяли під контроль громади не без сутичок

0

Після робочого дня 14 листопада разом із правоохоронцями селищна голова Ольга Матюшина, депутати та активісти вирушили на котельню на Доківській. Тут з 13 листопада вартують, щоб не вивезли обладнання.

На цей час вже привезли увалу Шевченківського райсуду, якою на вимогу прокуратури області великі котельні на Доківській та Меблевій передаються УЖКГ “Біличі” на зберігання.

Працівники “Мастер-Енерго” вносили персональні речі і документи безперешкодно. Встигли вивезти якесь обладнання, яке було в дворі.

“Коли ми з поліцейським підійшли до машини-маніпулятора і запитали, що він вивозить, водій сказав, що це наше обладнання. Я перепитав, чи є документи на це обладнання, він відповів є. Тоді я поліцейському сказав, що ми підійдемо і перевіримо документи. То за 10 хв цієї машини вже не було,” – говорить депутат облради Ігор Домбровський.

Депутат сфотографував номери машини, яка виїздила.

На котельні виникла сутичка. “Свободівця” Домбровського побили.

“Проводили слідчі дії в кабінеті. Я стояв знизу в приміщенні, дивився, щоб нічого не винесли. Тут почув стукіт в двері. Відкрив двері – зайшла якась працівниця. Вона  словесно напала на нас, чому сторонні люди на території котельні. Я пояснив, що я їй відкрив двері, щоб вона зайшла. Жінка не вгавала. ображала людей, які були поруч і зайшла в приміщення”, – розповідає, як було, депутат облради Ігор Домбровський.

“Із кабінету вийшла інша жінка, яка відповідала за кадрові питання. Я в неї питаю, хто це був, що так на нас кричав. Мене почали виштовхувати, казати ідіть геть. Я не виходив. Тут з другого поверху вискочив Мілюков і виштовхнув мене на вулицю. Під час штовханини з ним вискочив невідомий на той час мені чоловік, який з-за спини Мілюкова наніс удар мені по обличчю. А потім швидко сховався в котельні. Як потім з’ясувалося, це був син Мілюкова Дмитро. Активісти викликали поліцію, я написав заяву. Мене не дивує поведінка родини Мілюкових. Ця система скажено буде опиратися, адже на фоні великих боргах і при заборгованості по зарплаті працівникам котельні самі Мілюкови їздять на дорогих машинах і мають дорогі речі при собі. Проблеми є в людей, а не в них. Вони заможні і щасливі, коли замерзає селище”, – резюмує Домбровський.

На фото син Мілюкова – праворуч.

Ще один конфлікт виник тоді, коли адмінперсонал вирішив винести технічну документацію. Селищна голова взялася її боронити і відстояла. Це цілком логічно, бо техдокуметація дає розуміння того, що це за обладнання і в якому стані.

Керівництво “Мастер-Енрго” – Мілюков та Віолета Борисівна – закрилися в одному з кабінетів і на щось вичікували. Селищна голова, працівнкик УЖКГ “Біличі”, депутати та активісти в цей час спустилися до працівників котельні, щоб з ними поспілкуватися.

Олга Матюшина запевнила працівників, що всі, хто захочуть працювати 15 листопада зможуть укласти з УЖКГ “Біличі” договори й продовжити свою роботу. Навіть головнй інженер Вадим Гринь і той зголосився працювати. Робітники “Мастер-Енерго” скаржилися, що вони 7 місяців без заробітної платні.

Працівники повідомили, що значні запаси пелет були вивезені і залишилося лише кілька пелет для того, щоб протриматися добу-півтори. Весь цей час пелетний котел працював не на повну потужність.

Селищна голова до півночі шукала, де можна закупити пелети, бо УЖКГ “Біличі” цю закупівлю може здіснити лише тоді, коли котельні нам передали на баланс. По суті “Мастер-Енерго”.

“Прийшли колишні співробітники теплозвукоізоляції, які мешкають на Доківській, Пономарьова, Чапава. Їх цікавило чи в робочому стані котельня і чи є сировина. Вони не розміють, чому тепла нема, якщо торік на пелетах було тепліше. Всі зрозуміли, що котел тримали на мінімумі і запаси пелет мінімальні. Після обіду будуть пелети. Їх закуповує УЖКГ “Біличі”. Сесійно доведеться голосувати за те, щоб закупити хоча б місячний запас пелет і допомогти УЖКГ з бюджету. І треба будуть кошти не лише на пелети, а й на ремонт котелень, які належать громаді, зокрема і дахові котельні. У мене виникає питання, як можна було котельні в будинках, яким до 10 років так занедбати. Через місяць населення почне платити і ситуація має вирівняєтися. Інформації по абонентах “Мастер-Еенрго” не передає, як і по заборгованості населення. Тому я прошу всіх відповідально поставитися до ситуації, бо без грошей за опалення ми не зможемо закуповувати ліміти на газ, які треба отримати в Нафтогазі щодекадно. Договори будуть укладені з УЖКГ “Біличі”, – наголошує Матюшина.

На Меблевій на котельню прийшли депутати Олександра Куцан та Оксана Недашківська.

“Обладнання дійсно занедбане і потребує ремонту. Мілюкова син прийшов весь в золоті, найняли собі недешевого адвоката. Гроші є, а наше майно як після війни”, – обурюється голова комісії ЖКГ Олександра Куцан.

З котельні вийшли близько півночі. На котельні залишилися чергувати чоловіки. Прикро, що депутати Нових облич, чиї округи мерзнуть, не прийшли, щоб донести до своїх виборців та родичів інфомрацію.

Зранку на котельню, коли вже “Мастер-Енерго” не було прийшла група людей, які активно підтримують Нові обличчя, зокрема мами депутатів.

“Вони шукали на котельні селищну голову, яка тут пробула два дні поспіль до півночі й поїхала вночі додому. Раніше прийти вони не хотіли. Хотіли зрозуміти, коли буде тепло. Їм все роз’яснили. Вони думали, що Матюшина рейдернула котельні. Яке ж це рейдерство, якщо котельні не у власності ТОВ, а передані на комунальне підприємтсво, засновником якого є громада по своїй суті,” – каже Володимир Маслюк, який в цей час був на котельні як представник активістів.

Поки котельні лише на відповідалному зберіганні в УЖКГ “Біличі”. Остаточно повернути котельні громаді можна лише в апеляційному суді, який призначений на 28 листопада. Зараз пробуємо переконати суд розглянути це питання раніше.

Автор: Олександр Ковальчук, член комісії з питань ЖКГ і транспорту Коцюбинської селищної ради

 

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539