Кириченка судять за “Антимайдан” – справу повернули до першої інстанції

1

За клопотанням прокуратури Київської області у Вищому спецсуді скасовано виправдувальний вирок стосовно колишнього Гостомельського селищного голови Анатолія Кириченка. Про це повідомляють у прес-службі відомства.
Кириченка звинувачують у організації поїздок своїх підлеглих  на “Антимайдан”.

“У Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ скасовано вирок суду першої інстанції та ухвалу апеляційної інстанції, якими виправдано колишнього Гостомельського селищного голову, котрий активно сприяв в проведенні мітингу “Антимайдан” у 2013 році та судом ухвалено рішення щодо призначення нового розгляду в суді першої інстанції”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Правоохоронцями встановлено, що Кириченко, діючи умисно, провів збори та повідомив підлеглих працівників Гостомельської селищної ради та її виконавчого комітету про обов’язкову участь у мітингу, який проходив з 13 по 15 грудня 2013 року в Маріїнському парку на підтримку Партії регіонів.

Доведено, що він особисто контролював присутність працівників на мітингу “Антимайдан”.

“Окрім цього, достовірно знаючи, що на робочому місці відсутні працівники, бажаючи приховати факт порушення їх трудових прав, шляхом зловживання своїм службовим становищем, власноруч підписав офіційні документи, які передав працівникам бухгалтерії, що нібито всі працівники працювали на місцях 13 грудня 2013 року. Таким чином, екс-службовець спричинив матеріальну шкоду місцевому бюджету”, – відзначають у відомстві.

Екс-службовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Кириченку загрожує покарання у вигляді обмеження волі строком до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, 13 грудня 2013-го року о 5-й годині ранку журналістам телеканалу СТБ вдалося відзняти виїзд працівників Гостомельської ради до Маріїнського парку на підтримку Партії регіонів та президента-втікача Віктора Януковича.

Як відомо, після Кириченка Гостомельським селищним головою став екс-регіонал Юрій Прилипко, який переховував у себе на складах автопарк Віктора Януковича.

1 Comment

  1. Hotchilli 19 Листопада 2017 at 15:03

    На кiл потвору,на кiл.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539