Буча: заступник голови ТВК представив нових депутатів, але старі не складають повноважень

0

Нових депутатів Бучанської ради представили 23 листопада. Це питання включили до порядку денного сесії.  Заступник голови ТВК Петро Пащенко замість відкликаних депутатів від “Партії захисників Вітчизни” Миколи Йощенка та Олексія Гарбуза представив Дмитра Коржа та Івана Олійнича

Зауважимо, що до цього часу на сесіях ради Йощенко та Гарбуз голосували, попри те, що були відкликані ще в червні цього року. Навіть сайт ЦВК вже містить прізвища нових депутатів. 

За питання відкликання Йощенка та Гарбуза на сесії проголосуали 19 депутатів з 27 присутніх.  Голосувала фракція “Батьківщини”, “Нашого краю” та деякі члени БПП, які зазвичай голосують в унісон з провладною партією “Нові обличчя”.

Голова фракції “Батьківщини” Олег Сотніков пояснив, що голосував “за”, тому що це питання політичне:

“Це справа виключно політичних партій, ми підтримали це рішення, оскільки наша партія теж відкликає своїх депутатів і по Білій церкві, й Броварам, й в інших населених пунктах. Такі самі процеси ідуть і в інших партіях. Головна умова, щоб ці процеси відбувалися законно”.

Проте, нові депутати так і не вступли в законні повноваження.

Начальник юридичного відділу Бучанської ради Тарас Шаправський та голова регламентної комісії Катерина Цип’ящук з’ясували, що нові депутати були представлені з порушеннями, а саме, за їхніми словами, доручення ТВК видане Пащенку для представленя в суді, а не на сесії ради.

Фото стоп-кадр з сюжету телеканалу “Погляд”

В ТВК надали “Громаді Приірпіння” копію постанови, в якій Пащенку надаються повноваження представляти ТВК в органах державної влади, органах місцевого самоврядування та інших органах.

Голова фракції “Партії Захисників Вітчизни” Олександр Таможній переконаний, що нові депутати були представлені згідно закону:

Йощенко приніс в раду рішення судів, які його влаштувують але приховав інші рішення. А саме, рішення про відмову у відкритті провадження щодо скасування рішення з’їзду партії, яким його позбавлено повноважень депутата. Суддя у своїй ухвалі каже, що згідно Конституції та законів України суд не має права втручатися в діяльність політичних партій та громадських організацій, чим підтвердила те, що рішення з’їзду скасувати неможливо. Це є підтвердженням того, що процедури повернення Йощенка та Гарбуза в депутати не існує”.

“Я надав раді рішення судів, які Йощенко приховував, ці рішення говорять про те, що Йощенко не мав права бути в сесійній залі з 22 червня 2017-го року та не мав права голосувати й виписувати людям депутатські акти. Порушене кримінальне провадження за ст. 364 – зловживання службовим становищем посадовими особами Бучанської ради та присвоєння владних повноважень Йощенком та Гарбузом“, – додає депутат.

У свою чергу представник ТВК Пащенко повідомив, що згідно доручення ТВК він має право представляти інтереси ТВК в установах, якою є Бучанська міська рада.

Однак, цих доводів головуючому на сесії меру Анатолію Федоруку виявилося недостатньо й він оголосив перерву в засіданні на невизначений час, запропонувавши скасувати результати голосування цього сесійного засідання.

Фото на кавер стоп-кадр з сюжету телеканалу “Погляд”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539