Антимайданівець Коваленко очолив КП в Гостомелі

0

Керівником КП “Гостомельські Інформаційні технології” призначили Олександра Коваленко. Таке рішення прийняли депутати на сесії Гостомельської ради 5 грудня. Раніше КП очолювала голова регламентної комісії депутатка Ольга Смолянчук.

“До цього призначення Коваленко був радником Юрія Прилипка. І тут раптом він став єдиним претиндентом на голову КП. На сесії, коли Коваленка запропонували на цю посаду, я попросив його сказати кілька слів про себе, свою трудову діяльність і про те, що від планує робити на цій посаді. Але Прилипко мою пропозицію відхилив і не дав можливості Коваленку виступити. Після чого Коваленко сказав мені з іронічною посмішкою, що розкаже мені особисто”, – розповідає мешканець Гостомеля Георгій Сахненко.

Редакції “Громади Приірпіння” вдалося отримати біографічну довідку Коваленка, яку він подавав в раду для працевлаштування.

Депутат Київської облради “свободівець” Ігор Домбровський пригадує, як Коваленко під час революції Гідності підтримував режим Януковича й їздив на Антимайдан. Він навіть зняв його на відео під час поїздки.

“Нічого дивного в цьому призначенні я не бачу. Це прогнозований крок регіонала Прилипка. Одіозні люди рівня Коваленка давно паразитують на ресурсах громади Приірпіння. Наприклад, його подруга й відома антимайданівка Юлія Кульчицька також має теплу посаду в Ірпінський владі – заступник керівника ЖЕКу. До слова, вони є соратниками по церкві “Посольство Боже” Сандея Аделаджі. Ці люди – це п’ята колона Кремля, яка тимчасово причаїлася на наших теренах і чекає свого часу, коли знову можна буде ударити нам в спину. Дивуюся, скільки громада Гостомеля ще буде терпіти й утримувати за свій рахунок таких людей як Прилипко, Коваленко та їм подібні”, – розповідає Домбровський.

“Не виключаю, що і в цей важкий для України час, вони не поривали свої зв’язки з своїм соратником керівником Антимайдану Олександром Зінченком, другом Кульчицької, який зараз переховується у Москві й веде антиукраїнську діяльність. Дивуюся, що СБУ досі не зацікавилася такими особами як Коваленко, Кульчицька та Прилипко на предмет їхньої лояльності до української держави в цей важкий час”, – додає депутат.

Домбровський також пригадує, як обирали Громадську раду при Ірпінському виконкомі, секретарем якої був Коваленко.

“Вони попривозили з усієї Київської області громадські організації, які не мали відношення до Ірпінського регіону. Рішення по призначенню членів ради приймалося завдяки технології часів Черновецького, коли голосували за потрібних людей завдяки адептам “Посольства Божого”, які представляли нібито громаду Ірпеня. Така рада була потрібна тодішньому голові регіоналу Володимиру Скаржинському, коли треба було послатися на думку громади”, – пригадує Домбровський.

1 грудня 2013 року, після того як беркут силою розігнав з мирного євромайдану студентів та лікарів, Коваленко разом з депутатами Ірпінськоїта Гостомельської ради “вирішували” долю майдану.

За словами очевидців Коваленко виступав на зібранні як “експерт” з питань небезпеки євроінтеграції України:

“Підтримати рішення про невступ у ЄС – це особисто моя думка і молоді, поміркованої молоді, а не тієї, що на Майдані. Ми знаємо, що такі майдани фінансуються часто не з місцевих бюджетів, а з міжнародних грантів і ми знаємо, яку ціль прєслєдуют ці люди. На дану мить ці вимоги ЄС небезпечні для українського народу“.

Тобто, фактично, Коваленко підтримав силовий сценарій розгону людей, які стояли на Майдані.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539