Карплюк показав себе дрімучим гомофобом

0

Мер Ірпеня Володимир Карплюк не лише засекретив 95% рішень Ірпінської міської ради за 2014-2017 роки та систематично тисне на журналістів, які ставлять чиновнику незручні запитання щодо його статків і непрозорого управління містом, а й вирішив прославитися як відвертий гомофоб.

Виявилося, що не лише підконтрольні йому медіа люблять покопатися в чужому особистому житті, збирають та поширюють приватну інформацію і плітки про владних опонентів та співробітників медіа, а й сам мер серйозно стурбований особистим життям та сексуальною орієнтацією журналістів.

Коли представник руху ЧЕСНО поцікавився в Карплюка, чи має він нерухомість у Марках, передмісті Варшави, міський голова Ірпеня не просто обурився запитанню Сергія Огородника, а спробував перевести розмову на тему  сексуальної орієнтації журналіста. При цьому, у звертанні чиновник перейшов на “мову ворожнечі”, тобто апелював до діагнозу, який з часів Сталіна та Гітлера використовували для переслідування та фізичного знищення гомосексуалів.

У мене є інформація, що ви гомосексуаліст, но я ж цього не стверджую!.. Я просто вам кажу – є така інформація… що з цим робить тепер? Давайте про це напишемо… Серьожа, ви гомосексуаліст?.. Ви задумались над цим питанням – мені так і написать? Добре!” – сказав мер журналісту, намагаючись тиснути на співавтора резонансого розслідування про ймовірні незадекларовані будинки очільника Ірпеня в Польщі.

Карплюк почав заперечувати факт наявності у нього двох будинків у Марках, які обіцяв неодмінно задекларувати, якщо йому їх “подарують”.

“У відповідь  на пряме запитання про корупцію, мер порівняв приховування використання корупційних схем з інформацією про сексуальну орієнтацію людини. Порівняння корупції, яка є незаконною, з гомосексуальністю – це яскравий приклад гомофобії мера. Він намагається залякати журналіста, щоб той більше не задавав незручні запитання”, – коментує ситуацію Олена Шевченко, голова правління організації “Інсайт”, відомої, зокрема, моніторингом випадків гомофобних висловлювань  українських політиків.

“Меру здається нормальним порівняти приховування інформації про корупцію з приховуванням інформації про сексуальну орієнтацію. Хоча всім відомо, що гомосексуальність – це сексуальна орієнтація людини, така ж, як і гетеросексуальність та бісексуальність, вона належить до сфери прав людини і є нормою. А корупція – це злочин, так само як і крадіжка, вимагання чи хабарництво, тобто вона є кримінально карним злочином”, – підкреслює правозахисниця.

Огородник розповідає, що не одразу зрозумів, що Карплюк намагався його таким чином образити.

“Володимир Андрійович мене дуже здивував запитанням про сексуальну орієнтацію. Воно прозвучало, як Петро з конопель. А зважаючи на те, що я з повагою ставлюся до особистого вибору людини, у мене є друзі й подруги з різними орієнтаціями, то я не відразу й зрозумів, що Карплюк намагався таким чином якось мене образити. Якщо його досі цікавить моя орієнтація, то хай і не мріє: у нього немає шансів сподобатися мені, навіть якби я був гомосексуалом”, – іронізує Огородник.

Думаю, справжнє ставлення Карплюка до геїв та лесбійок, бісексуалів, бісексуалок і трансгендерних людей буде дуже цікавим посольству США в Україні, американському агенству з міжнародного розвитку USAID, до яких мер Ірпеня нині апелює, начебто захищаючи своє право на “свободу слова”. А також партнерам мера з Німеччини, США і навіть представникам Корпусу миру в Україні, з якими віднедавна міська влада встановила теплі відносини.

Авторка: Михайлина Скорик, мешканка Ірпеня.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539