Нападника на голову Коцюбинської ТВК залишається в СІЗО до 4 лютого

0

Максима Корнієнка, який у червні за 1 тисячу гривень побив голову ТВК Коцюбинського Людмилу Демченко, залишили під вартою. Таку ухвалу винесла суддя Ірпінського суду Яна Шестопалова.  До Ірпінського суду, окрім потерпілих членів ТВК Людмили ДемченкоЛесі Єльникової та підозрюваного Корнієнка прибули батьки підсудного.

“Поки ми чекали на суддю, батьки Корнієнка сиділи поряд з нами. Вони й не думали вибачатися за вчинки сина. Лише батько сказав, що розуміє, що син його винен. Проте жодних вибачень не прозвучало. На запитання, чому ж вони сина не влаштували на шинний завод в  Білій Церкві, що він такий здоровань безробітний і заробляє тим, що б’є літніх жінок, батьки сказали, що не хотіли, щоб їхній син працював як раб. На моє зауваження, що краще б вони тоді сина відправили в АТО, щоб приносив користь державі, мати відповіла – свого відправ! Я їй пояснила, що мій чоловік півтора роки був на передовій, на що вона почала кричати: закрий рот”, – розповідає Єльнікова, яка переконана, що на неї напав саме Корнієнко.

Мати Корнієнка не давала себе фотографувати й відверталася та закривалася сумкою. Батько сидів, опустивши голову.

Адвокатка Корнієнка подала клопотання, в якому просила змінити перебування під вартою свого підзахисного на домашній арешт на певний час доби. На користь цього клопотання вона надала характеристику з місця прописки підозрюваного та гарантійне зобов’язання працевлаштувати його продавцем в магазин, із заробітною платою 5 тис. грн. на місяць.

Потерпілі висловилися проти того, щоб суддя Шестопалова задовольнила клопотання адвокатки й підтримали клопотання прокурора про продовження утримання Корнієнка під вартою, оскільки він може погрожувати потерпілим.

“Я не думаю, що людина, яка заробляла тим, що за 1 тис. грн. била пенсіонерку, буде працювати продавцем на зарплату 5 тис. грн. на місяць. Де гарантія, що він не приїде знову в Коцюбинське і що йому не заплатять за побиття ще когось з активістів ще більшу суму? І що це за характеристика, підписана керівником житлово-комунального управління? Де підписи сусідів, людей, які його знають, бачили, що він там справді проживає? Таких папірців зараз можна зробити безліч”, – говорить Єльнікова.

Адвокатка потерпілого також звернулася до судді з клопотанням повернути прокуратурі обвинувальний акт на доопрацювання.

Суддя підтримала це клопотання й повернула обвинувальний акт для виправлення неточностей.

Нагадаємо, Корнієнко напав на Голову ТВК Людмилу Демченко, на яку громада поклала обов’язок визначати результати народного волевиявлення. На місці нападу його затримали мешканці селища. Корнієнко зізнався, що за побиття йому заплатили 1 000 грн. Замовників досі не виказав.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539