Карплюк повісив бан від Цукерберга на незручних йому журналістів

0

З вечора середи у сайта Корреспондент.нет виникли технічні проблеми: всі посилання з цього ресурсу Facebook почав сприймати як спам, а його контент оголосив небезпечним для користувачів цієї соцмережі.

Кор.нет сам повідомив про це своїм читачам і попросив про допомогу.

“Як ви могли помітити, Корреспондент.нет тимчасово потрапив в список сайтів, які Facebook розцінює як небезпечні. Ми пов’язуємо це з атакою спамерських пошукових роботів, – написала редакція в себе на сторніці у ФБ вдень у четвер, 7 грудня, об 11:53 за київським часом.

“Блокування триває з учорашнього вечора. Приносимо вибачення за тимчасові незручності, ми працюємо над відновленням справедливості і права вільно публікувати свої матеріали в даній соцмережі. Просимо наших читачів, які діляться посиланнями на наш сайт: якщо ви теж зіткнулися з цією проблемою, вказуйте, що це не спам і сайт не є небезпечним”, – просить сайт у своїх читачів.

Проте один з блогерів, який різко активізувався останнім часом –  а саме мер Ірпеня Володимир Карплюк – вирішив використати бан від Цукерберга для чергового цькування своїх критиків.

У ніч на п’ятницю – тобто на другу добу після фіксації проблеми – він “повісив” труднощі з шарінгом його блогів у фейсбуку на “координаторку руху “ЧЕСНО” Ірину Федорів” (яка насправді є головним редактором сайту руху ЧЕСНО) та депутатку Ольгу Червакову.

Федорів він закидає незвітування перед USAID щодо того, як витрачаються їхні кошти.

А щодо Червакової, яка входить в комітет з питань свободи слова,  то він вимагає розгляду цієї ситуації у Верховній раді з метою захисту його права на свободу слова.

Очевидно, що була організована спеціальна кампанія, спрямована на те, щоб зупинити розповсюдження незручної правди. Я публічно звертаюся до членів Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики (до речі, Ольга Червакова є першим заступником голови цього Комітету!) і прошу звернути увагу, що робиться з інформацією і свободою слова сьогодні в Україні”, – розпачливо пише мер, якому нещодавно Ліга.нет справді заблокувала наклепницький блоготекст про “кодло журналістів-корупціонерів”.

Якщо я правильно розумію логіку Карплюка, то тепер до журналістського кодла, що воює проти цього кришталево чистого мера-інноватора, долучився сам засновник Фейсбука Марк Цукерберга. Адже саме на нього потрібно було “натиснути”, щоб так розумно відрізати Ірпінь від “правдивих” блогів міського голови. І в такому випадку йому краще звертатися в ООН, а не до Верховної Ради – так більше шансів, що Марк його таки почує.

А загалом Карплюк давно відомий тим, що намагається тримати місто в віртуальній інформаційній реальності, думаючи, що люди настільки дрімучі, що не розгадають його банальних маніпуляцій.  

Як співзасновниця Media Masters – агенції, яка займається і комунікацією, і SMM-стратегіями, і аналізом та модернізацією сайтів, – маю відзначити, що в дні бурхливих подій під Радою та в самій Раді, навряд чи мер маленького провінційного містечка міг стати комусь настільки цікавим, щоб саме через нього “замовили” бот-атаку на один з найбільш трафікабельних інформаційних майданчиків країни. Тож в Карплюка, як-то кажуть, від страху очі стали великі.

Хоча, щоб допомогти розблокувати Кор.нет, чиновнику достатньо було задіяти той же адмінресурс та тролеферму, які він так часто використовує для інформаційної боротьби з опонентами. Адже редакція сайту просить саме про це:

Серед безлічі варіантів можна зробити це так. За посиланням просто вибрати, з чим пов’язана проблема, там нашої немає, але можна вибрати спочатку Сторінки, потім Нічого з вищевказаного, вказати свою адресу і описати проблему. Це скарга на електронну пошту, відповідь обіцяють протягом одного робочого дня. https://www.facebook.com/business/support/contact-us”.

 

Авторка: Михайлина Скорик, мешканка Ірпеня, співзасновниця комунікаційної агенції Media Masters.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539