Дерибанники пікетують ГПУ: Пащинський зазіхнув на бучанську землю

0

Прокуратура повертає землю ПММ “Сона” державі.  Про це повідомляють у прес-служби відомства.

Ця земельна ділянка, площею 12 га, раніше належала Національному аграрному університету. За словами правоохоронців, це землі державної власності, які Бучанська міська рада незаконно надала в оренду строком на 49 років приватному підприємству.

Міська рада вийшла за межі своїх повноважень, оскількі такі рішення могли прийматися лише за погодженням Кабінету Міністрів України.

19 грудня під стінами Генеральної прокуратури відбувся мітинг прихильників мотоспорту, які вимагали звільнити прокурора Київської області Дмитра Чібісова, звинувачуючи його в рейдерстві.

“Незважаючи на безпідставні заяви та надумані акції протесту оточення Ірпінського міського голови, прокуратура Київської області і надалі буде повертати у власність держави незаконно роздану землю приватним структурам та відстоювати права держави”, – запевняють правоохоронці.

Як відомо, МПП “Сона” належить члену виконкому Ірпінської міської ради Сергію Пащинському, син якого є депутатом Ірпінської ради від партії “Нові обличчя”.

Саме це підприємство регулярно виграє тендери на виконання робіт з асфальтування доріг та прокладання тротуарів у Приірпінні. В Бучі, зокрема, через МПП “Сона” виводять бюджетні кошти.

“Останнім часом деякі ЗМІ поширюють інформацію, що прокуратура області здійснює тиск на Федерацію мотоциклетного спорту України та намагається відвести землю для подальшої забудови. Прокуратура Київської області заявляє, що це наклеп та вказані заяви не відповідають дійсності”, – запевняють правоохоронці.

“Наголошуємо, що позовні вимоги прокуратури не стосуються мотоциклетного спорту, а мають на меті скасувати рішення Бучанської міської ради, якими незаконно виділено 60 га землі, які належали Національному аграрному університету та незаконно були передані приватним структурам, зокрема, приватному підприємству “Сона”, яке самовільно та незаконно звело банний комплекс біля річки Буча”, – додають у прокуратурі.

У прокуратурі зазначають, що мототраса на цій території була заснована ще за часів, коли земельна ділянка належала державі в особі Національного аграрного університету, а з часів передачі приватній структурі її почали активно забудовувати, зокрема, під розміщення банного комплексу “Сварожич”.

Як повідомили джерела “Громади Приірпіння” в Ірпінській раді, на цій земельній ділянці розміщений не лише банний комплекс, а й склади, в яких зберігається техніка асфальтного заводу Пащинського.

Зважаючи на виявлені порушення на початку 2017-го року прокуратура Київської області звернулась до Господарського суду Київської області із позовом про визнання недійсними рішень ради, визнання недійсним укладеного на підставі рішення договору оренди земельної ділянки та повернення землі.

Господарський суд Київської області визнав позовні вимоги прокуратури обґрунтованими та прийняв рішення про задоволення позову в повному обсязі.

Відповідачами у справі подано апеляційну скаргу на дане рішення, розгляд якої триває.

У прокуратурі також повідомляють, що не дивлячись на спробу приватних структур з оточення Ірпінського міського голови обмовити органи прокуратури, винятково у судовій площині прокуратура Київської області доведе незаконність дій Бучанської міської ради та відновить порушені права держави.

Окрім того, прокуратура Київської області запевняє, що рішуче підтримує розвиток спорту в регіоні.

Нагадаємо, Пащинський відомий тим, що співпрацював з сепаратистом Павлом Губарєвим, надавав його фірмам рекламні борди. Як повідомляла “Громада Приірпіння” з бюджету Ірпеня на фірми Пащинського було виділено 30 млн. грн.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539