Гімн Росії на сесії Ірпеня – переключали увагу ЗМІ від втечі Карплюка

0

На сесії в Ірпені замість гімну України, депутатам поставили гімн Російської Федерації. Про це “Громаді Приірпіння” розповів депутат Гостомельської ради Юрій Марчук, який приїхав на бюджетну сесію, де плануються видатки в тому числі на освіту те медицину селищ у 2018 році.

“Перед початком засідання депутати встали й чекали на славень. Він почав звучати, але на середині його перервав гімн країни-агресора. Депутати розгубилися й не одразу збагнули, що відбувається. Присутні почали кричати “ганьба” та вимагати вимкнути музику. Я особисто бачив, що біля ноут-буку, з якого вмикають музику, стояла начальник відділу культури Євгенія Антонюк, окрім неї до оператора ніхто не підходив”, – розповідає Марчук.

“Я вважаю, що це була провокація від влади, оскільки мер Ірпеня Володимир Карплюк, якого не було на сесії, відреагував на подію дуже швидко постом у ФБ, також не розгубився його заступник Дмитро Христюк й запропонував усім депутатам заспівати славень акапельно. Це схоже було на роботу за сценарієм. Думаю, це був привід, щоб відвернути увагу громади від чогось більш важливого”, – додає Марчук.

Мер Ірпеня, який перенес бюджетну сесію й обіцяв її провести 28 грудня, на найважливішій для громади в році сесії – бюджетній – був відсутній. Але це не завадило йому оперативно оприлюднити пост і звинуватити “опонентів” у провокації.

“Опонентами міської влади було підмінено флешку з Гімном з метою спровокувати конфлікт у міськраді”, – зазначає Карплюк у своєму пості.

Одразу після цього новина, яка містила виключно позицію Карплюка, яка полягає у тому, що винні активісти, була поширена ЗМІ.

“Громада Приірпіння” розпитала очевидців, що відбулося насправді на бюджетній сесії, де був відсутній мер міста, який дає коментарі так, ніби був очевидцем події.

Депутат Ірпінської ради від партії “Свобода” Сергій Глиняний переконаний, що ця провокація – це справа рук представників влади.

“Після сесії я підійшов до хлопця, який сидить за пультом і включає гімн. Я запитав, чи його ставили з флешки (такою є позиція Карплюка в пості на ФБ – прим. ред.) чи це був файл в комп’ютері. Він сказав, що це був файл. Тоді я запитав, як могло статися, що прозвучав гімн Російської Федерації. На що він відповів, що не буде нічого коментувати. Тому, можу стверджувати, що Карплюк пише неправду. А ця підміна була організована владою, щоб відволікти увагу скандалом від того, що Карплюк не прийшов на важливу бюджетну сесію, оскільки перебуває в бігах. Він ховається від прокуратури, яка вручила йому вже другу підозру”, – переконаний Глиняний.

Це не перший випадок, коли формується інформаційне поле з метою переключити увагу.

“Всі пам’ятають, як цієї осені Карплюк казав, що бере відпустку, щоб місяць пікетувати прокуратуру. Він не витримав і дня життя в наметі. І от, щоб ЗМІ переключили увагу з його провальної обіцянки мера – з’явилася на сайті, який продукує сумнівний контент, інфомрація, що нібито помер Петро Мельник. Журналіст “Громади Приірпіння” зателефонував Петрові Мельнику, він підтвердив, що живий-здоровий, і ми спросутвали цю качку. Люди вже говорили не про те, що Карплюк не дотримав слова, а про те, що нібито помер Петро Мельник. Зрештою Карплюк потім звинуватив мене в тому, що така інформація поширювалася, хоча ми її спростували”, – розповідає журналістка Ірина Федорів.

“Після того, як прокурор області Чібісов вручив другу підозру Карплюку, мер ганебно скасував важливу для громади бюджетну сесію. І що ми бачимо зараз? Мер Ірпеня переніс сесію на 28. І під час прийняття головного документу для міста, відсутній сам мер, секретаря ради на момент прочатку сесії рада не мала – Денисенко пішов на посаду заступника голови ОДА і новий секретар не був обраний. Тепер, що не спитай в Карплюка протягом року – він бюджет не приймав. Це безвідповідально перед всією громадою”, – резюмує Федорів.

Журналістка Михайлина Скорик, яка мешкає в Ірпені, так коментує ситуацію, що склалася:

“Озвученного пояснення мера щодо того, як гімн Росії міг зазвучати в державних стінах Ірпеня, недостатньо. Це, як мінімум, явна службова недбалість людей, відповідальних за підготовку сесії. Владі міста потрібно провести службове розслідування, знайти і покарати людину, яка запустила цю мелодію. А правоохоронним органам справді перевірити, як так могло статися, бо це справді попахує диверсією. Це могли зробити як технологи Карплюка, щоб інформаційно виправдати його в критичний період, так і хтось, хто хоче його підставити. Обидва варіанти – дуже небезпечні, тож місто має знати правду”.

“Нині в місті – безвладдя, бо мер раптово пішов у відпустку, не оприлюднивши розпорядження, хто є во міського голови на святковий період. Гімн країни-агресора – дуже тривожний дзвінок, адже не ясно, хто керує містом в період, найбільш вразливий і підходящий для спланованих провокацій,” – додає Скорик.

Як відомо, депутатка від “Нових облич” Наталія Лобода їздила до Росії й пекла для журналістів країни-агресора торт, який вручила в прямому ефірі. Після цього Карплюк тривалий час не коментував поведінку Лободи й вона ще півроку виконувала обов’язки депутата.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539