Бучанський ліс: Федорук просить облраду звернутися до Кабміну

0

На засіданні регламентної комісії Київської облради депутати розглянули листа Бучанської ради. В листі чиновники з Бучі просять облраду звернутися до Кабміну з метою вивчення питання землекористування в місті Буча.

Голова комісії Роман Титикало запропонував не голосувати за це питання, оскільки воно не в компетенції регламентної комісії.

Натомість, Титикало зауважив, що Бучанська рада може сама звернутися до Кабміну самостійно з будь-яким листом або пропозиціями.

На засіданні комісії був присутній працівник прокуратури Іван Дутчин, який зауважив, що на даний час Бучанська рада незаконно розпоряджається лісом на території Бучі.

Член регламентної комісії Ігор Домбровський вважає, що цим листом мер Бучі Анатолій Федорук шукає собі захисту від правосуддя:

“Вважаю, що це чергова спроба мера Федорука і його організованого угрупування уникнути покарання за цинічне знищення лісових насаджень на теренах Бучанського регіону через відволікання уваги і залучення до цієї справи якомога більше фігурантів, задля  створення ефекту “копиці сіна”, у якій знайти “голку-правди” буде вкрай важко”.

“Цікаво, що в супровідних документах Бучанської ради бачимо часте посилання на сумнівні висновки “Тимчасової депутатської контрольної комісії” Київської облради, яка нібито вивчала формування меж Бучі, в яких червоною стрічкою проходить теза про те, що: “лісу в межах Бучі немає, а є лишень “зелені насадження”, які можна по варварські знищувати, на догоду місцевих панків та пройдисвітів”. Ось саме для цього меру Федоруку і була потрібна та комісія, та її сумнівні висновки на користь корупції, про що я і попереджав!”, – додає Домбровський.

В результаті розгляду цього питання, комісія дійшла висновку, що дії направлені на вирішення цього питання до завершення судового розгляду можуть бути розцінені як тиск на слідство.

Нагадаємо, слідчі Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ викликали на допит голову та членів Тимчасової контрольної комісії КОР, яка вивчала формування міста Буча Київської області та готувала для облради звіт про законність прийняття облрадою рішень, пов’язаних з формуванням та затвердженням меж територій селища Буча у 2004-му році.

Як відомо, висновки “Комісії”, вигідні Федоруку, на які він у майбутньому часто опирається, підписали такі депутати облради: Володимир Майбоженко (Укроп) – голова комісії, Олександр Поляруш (Радикальна партія Олега Ляшка), , Олександр Качний (Опозиційний блок), Ярослав Добрянський (Наш край), Олександр Сімановський (Батьківщина).

Не підтримали висновки комісії: Роман Титикало (Самопоміч), Галина Єрко (БПП) та Ігор Домбровський (Свобода).

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539