Бідула обіцяє не закривати стаціонар на Лісовій

0

Про це повідомила”Громаді Приірпіння” новопризначена лікарка Ірпінської міської лакрні, депутатка від партії “Солідарність жінок України” Людмила Бідула. Вона пояснила навіщо в Коцюбинському ще один стаціонар на Пономарьова.

“Денний стаціонар він і був у Коцюбинському, його просто розділи на дві частини. Щоб було краще і якісніше надання медичної допомоги в селищі. На Лісовій стаціонар залишився, просто його поділили, тому що були нарікання хворих, що далеко йти”, – пояснює Бідула.

“Взагалі-то по цій статистиці, що в нас є, може бути і десять койкомісць, але ми все-таки залишаємо двадцять. Нічний стаціонар – він не доцільний по-перше, по-друге треба піднімати статистику, але в нас його як такого і не було круглосуточно, навіть тоді, коли його переводили в денний стаціонар, тому що хворі розходилися по домам. На ніч залишалося 3-4 хворих, лікар не чергував, чергувала лише медична сестра”, – додає лікарка.

Щодо сімейних лікарів Бідула запевнила, що на даний час їх в Коцюбинському нібито вистачає на 90%:

“Це кращі показники по регіонам. Ну ви можете підняти статистику”.

Щодо належного обслуговування мешканців багатотисячного житлового комплексу “Атлант”, який невдовзі буде заселений, Бідула сказала, що лікарів теж вистачить.

“”Атлант” взагалі обіцяв, що він в себе відкриє ампулаторію… Навіть зараз, в середньому не вистачає усього двох сімейних лікарів, якщо брати в цілому по регіону, то це не так багато. Звичайно, це потреба але якщо брати по регіонам і по області по потребам по іншим містам і селищях, то це ще не велика цифра”.

Нагадаємо, на початку 2017 року Бідула не опиралася рішенню Ірпеня закрити стаціонар на Лісовій. Виключно резонанс у ЗМІ, залучення народних депутатів МФО “Київщина” допомогло зберегти медзаклад.

Як відомо, медреформа не передбачає закриття стаціонару в Коцюбинському.

Мешканці Ірпеня скаржаться на незадовільне обслуговування пацієнтів в Ірпінській міській лікарні та відсутність рентгену в Ірпінській поліклініці.

Фото на кавер – стоп-кадр з відео ITV

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539