Як у столиці не натрапити на незаконну забудову?

0

Станом на січень 2018 року в столиці налічують близько 70 незаконних новобудов.

На порталі Київської міськдержадміністрації можна дізнатись, які забудови законні, а які ні. На карту нанесено інформацію близько 1300 об’єктів, з них на законність перевірено менше 200.

Ріелтори склали список забудов на основі офіцйної інформації.

На сайті КМДА законні об’єкти позначені на карті зеленим маркером, незаконна ж забудова виділеня червоним.

Для координації порталу КМДА створено міжвідомчий Центр моніторингу забудови Києва. Якщо у вас під вікнами починається будівництво, ви можете перевірити законність забудови через цей ресурс, а якщо цього об’єкта ще нема в переліку, то можна додати адресу і цей об’єкт обов’язково перевірять і внесуть відповідні зміни на карту забудов столиці. Для цього у правому верхньому куті є інструмент “Повідомити про будівництво” (на фото обведено червоним).

Після повідомлення представники відповідної райдержадміністрації в якій зафіксовано забудову мають відвідати об’єкт, зафіксувати фактичний стан будівництва, скласти акт і внести інформацію на портал.

Якщо натиснути на об’єкт забудови, який вас цікавить, то можна одразу отримати більш детальну інформацію.

Найбільша кількість незаконних забудов виявлена у Шевченківському районі – 16. На другому місті Дніпровський район – 10 новобудов. Найменша кількість в Оболонському районі – 1.

Частіше за все забудова вважається незаконною через початок будівництва на землях із іншим цільовим призначенням або через порушення дозвільної документації на будівництво та містобудівних вимог.

“Громада Київщини” хотіла поцікавитися у забудовників чому вони потрапили до списку незаконних. Але контактна інформація вказана на сайтах не вірна або застаріла, якщо пощастило і номер обслуговується, то він вже належить людині, яка не має відношення до продажу квартир або брокер пояснює, що такої компанії вже не існує.

Будьте уважні та обережні!

Фото на кавер: http://domik.ua

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539