Кличку підняли зарплату до 26 тисяч гривень

0

Розпорядження про підняття заробітної платні меру столиці підписав в.о. голови Микола Поворозник у День соборності 22 січня. У цей час Віталій Кличко перебував у Давосі.

Відтепер мер міста буде отримувати, окрім окладу, надбавку у розмірі окладу за інтенсивність праці,  а також надбавку у розмірі 42 % за вислугу років. Зауважимо, що у Кличка 14 років вислуги.

Оклад столичного міського голови становить 11 тисяч гривень, згідно з постановою Кабміну № 353 від 2017 року. Відповідно дохід Кличка, з урахуванням надбавок, відтепер буде 26 620 гривень.

Меру столиці підняли заробітну платню після публікації Громадського руху ЧЕСНО про зарплати мерів. У дослідженні йдеться, що в мера Києва одна з найнижчих зарплат з-поміж очільників міст обласного значення.

За весь 2016 рік роботи Кличко отримав менше 150 тисяч гривень. Це лише у 1,5 рази більше, ніж середня заробітна платня на Київщині.

 

“Якщо Україні потрібні мери, які ведуть боротьбу з корупцією й розвивають міста, то вони й чиновники апарату повинні мати вищі доходи, ніж зарплата прибиральниці. Ті, хто вже змінив популістський підхід, твердять: мерія отримала якісно новий кадровий склад”, – зазначає головний редактор Громадського руху ЧЕСНО Ірина Федорів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539