Заступник мера Ірпеня порушив антикорупційний закон – суд

0

Першого заступника мера Ірпеня визнали винним у вчиненні адмінправопорушення.

Дмитро Христюк порушив Закон України “Про запобігання корупції” на початку 2017 року, про це повідомляла “Громада Приірпіння”.

Чиновник не задекларував новопридбану квартиру і не подав вчасно зміни в декларацію про майновий стан. Пише рух ЧЕСНО. Апеляційний суд Київської області підтримав обвинувачення прокуратури. Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

“Неподання чи несвоєчасне подання повідомлення про зміни в майновому стані не є видом корупційного правопорушення, яке тягне за собою позбавлення права обіймати посади. Окрім того, Закон України “Про місцеве самоврядування” недосконалий, адже передбачає можливість звільнення за вчинення корупційного правопорушення лише голову ради, але не його заступника”, – зазначає в коментарі юристка Громадського руху ЧЕСНО Галина Чижик.

Отже, якби таке ж корупційне правопорушення здійснив мер Ірпеня, то він би міг втратити посаду.

Нагадаємо, заступникам мера Ірпеня, в тому числі і Дмитро Христюк, вручили підозри. Їм зокрема інкримінують підписання договорів з ФОП-ом-покійником, про що вже повідомляв рух ЧЕСНО.

Мер Ірпеня також отримав другу підозру від прокурора області Дмитра Чібісова. Володимир Карплюк, щойно прокурор почав зачитувати підозру, втік з приміщення і взяв відпустку на місяць.

Фото на кавер: Центр громадських ініціатив

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539