Буча: Депутати підтримали питання Федорука, яке раніше не пройшло

0

На сесії Бучанської ради 29 січня депутати надали дозвіл ПрАТ “Меліоратор” на будівництво багатоквартирного будинку. Цьому підприємству дозволили орендувати земельну ділянку на 5 років в приватному секторі Лісової Бучі, де вже будає висотки цей забудовник.

Під час обговорення цього питання до депутатів звернувся керівник цього підприємства рідний дядько мера Бучі Анатолія Федорука Василь Яцюк.

“Аргументи Яцюка були досить дивні. Він сказав, що це будівництво надасть йому можливість забезпечити будівництво житла для АТОвців в ЖК “Сонячна оселя”, яке він будує в мікрорайоні “Тарасівський” . Тобто, з його слів, побудувавши будинок в лісовій зоні, він зможе вигідно продати в ньому квартири й заробити кошти для будівництва житла для учасників російсько-української війни. Але парадокс в тому, що під ці самі аргументи ми вже виділили йому три земельні ділянки на полі”, – розповідає депутат Бучанської ради від “Свободи” Олександр Животовський.

“Яцюк зазначив, що на тій земельній ділянці знаходиться приміщення (барак) й тому він має право на оренду землі, яка знаходиться в комунальній власності Бучанської ради. Проте барак на тій ділянці вже давно знесли й навіть викопали фундамент під будівництво висоток “Меліоратору”. Хоча за законом, Бучанська рада мала виставити цю ділянку на аукціон, а не віддавати Яцюку”, – додає Животовський.

За це питання проголосувало 19 депутатів. Підтримали багатоповерхове будівництво в приватному секторі й ті, хто на минулій сесії голосував проти.

Зокрема, змінили свою думку щодо голосування за питання родини Федорука депутати від “Батьківщини” та “Укропу”.

Як відомо, після того як на сесії, яка відбулася 22 грудня, питання Яцюка набрало усього 15 голосів, Федорук наголосив, що Яцюку потрібно було перевдягтися у святого Миколая й рознести депутатам подарунки. Тоді Федорук пообіцяв розпочати наступну сесію з розгляду транспортних питань, натякаючи на перевірку АТП Олега Сотнікова, який не голосував за питання, в яких вбачалися інтереси Федорука. 

На сесії 29 січня депутати вислухали та погодили звіт керівника Ірпінського АТП.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539