Як домогтися встановлення світлофора на вулиці Єфремова?

0

По проспекту Академіка Єфремова проїжджає 756 авто на годину та проходить понад 160 пішоходів. Про це свідчать результатами моніторингу.  На розі вулиці Осінньої та Єфремова періодично трапляються наїзди пішоходів та аварії.

Враховуючи часті ДТП, сутички між пішоходами та водіями, які нехтують правилами дорожнього руху, а головне щоденний перетин учнями молодших класів 304-ї школи (діти з острахом переходять цю широченну дорогу), проблему треба було негайно вирішувати.

Самостійно пройшла купу інстанцій і в результаті отримала згоду цієї “купи” і потрібне розпорядження. Але постало питання з фінансуванням. Дозвіл отримано на початку 2017 року, і потребувались додаткові бюджетні кошти  на проектні роботи світлофорних об’єктів.

З питанням щодо сприяння у виділенні бюджетних коштів звернулась до депутата свого округу – Вікторії Мухи (“Солідарність” БПП). Підтвердивши те, що порушене питання відноситься до її територіального округу, я надала відповідне письмове звернення. 

В “Громадській приймальні Вікторії Мухи” мене запевнили в позитивному вирішенні питання, що підтвердили також і Муха особисто. Періодично я заходила в приймальню, а також через фейсбук на сторінці  приймальні цікавилася розвитком подій. Кожен раз відповідь була “тримаємо на контролі”. Так пройшов увесь 2017 рік. Результату немає. І до того ж, на жодне моє звернення з трьох, письмова відповідь від депутатки, так і не надходила.

У лютому цього року на сторінці в фейсбуці я знову поцікавилася, і знову “тримаємо на контролі”. Після мого питання в фейсбуці на загальнодоступній сторінці “Громадської приймальні Вікторії Мухи” щодо того, що ж вони таке контролюють, і що було зроблено за другий рік терміну, у відповідь розмістили дані щодо наявності розпорядження про погодження встановлення світлофору. Саме те розпорядження, яке я отримувала особисто, як відповідь на мої звернення. У подальшій переписці зазначила, що саме я отримувала це розпорядження та долучила фото відповідних документів, і що результату роботи Мухи Вікторії по даному питанню, за весь цей довгий час, взагалі не має.

Після розміщення мною фото документів адміністратор приймальні видалив мої дописи. А мені заблокували доступ до сторінки “Громадська приймальня Вікторії Мухи”.

Для мене не зрозуміло, чому у приймальні тягнули час. Я ж звернулась до них не з вимогою встановити світлофор, а з фактично готовим рішенням. Дуже прикро, що приймальня від “Солідарності” присвоює  здобутки мешканців.

Тепер я розумію, чому на сторінці в фейсбуці тільки позитивні відгуки і коментарі, бо неугодні видаляються / блокуються. Це негідний спосіб комунікації з жителями району.

Людмила Косинська, спеціально для “Громади Київщини”

“Громада Київщини” звернулась за коментарем з приводу цього випадку до Вікторії Мухи. Депутатка повідомила, що з’ясує моменти щодо комунікації на сторінці “Громадської приймальні”, а також запрошує Людмилу Косинську завтра на прийом, щоб розібратися у ситуації.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539