Червакова виграла ще один суд у Карплюка

0

Володимир Карплюк програв у суді щодо захисту його честі і гідності народному депутату Ользі Черваковій. Про це йдеться у депутатському звіті за VІІ сесію ВР, оприлюдненому на фейсбук-сторінці Червакової.
Карплюк “вимагав спростувати висловлювання, що він є забудовником, і що його дії – “агонія криміналітету”.

“Печерський райсуд м. Києва (справа 757/38917/16-ц) відмовив меру Ірпеня в задоволенні позову щодо захисту його честі і гідності”, – йдеться у документі. Це сталося наприкінці 2017 року.

В коментарі “Громаді Приірпіння” нардеп розповіла, що йдеться про її діалог з Карплюком, який відбувся 23 липня 2016 року в ефірі 112 каналу.

Саме тоді в Ірпінській і Бучанській міськрадах прокуратура провела обшуки, після яких стало відомо, що Карплюк втік з країни.

“Він включався телефоном, відмовився повідомити ведучим про своє місцезнаходження, натомість, вдався до істеричної риторики, що він молодець, а перешкоджають йому темні сили і лобісти забудовників, – каже Червакова. – Я відповіла, що це агонія криміналітету перед неминучою відповідальністю. А також сказала, що сам Карплюк є не просто лобістом забудовнків, а одним з тих забудовнків. В позовних вимогах мер Ірпеня вимагав визнати, що його слова – не “агонія криміналітету”, а сам він не є забудовником”.

До заперечення на позов Черваковою були надані відомості з державних реєстрів, де значилося, що Володимир Карплюк був директором будівельної компанії “Будрегіонінвест”, а його дружина в 2011 році була засновницею цього ж підприємства. Таким чином, суд відмовив карплюку в позові, визнавши його вимоги щодо будівельної компанії безпідставними, а вислів “агонія криміналітета – оціночним судженням.

“Крім відверто оціночних суджень на кшталт «агонія криміналітету» Позивач намагався в суді довести, що він немає відношення до ТОВ Будрегіонінвест. Останнє, не один раз згадувалось в анти корупційних журналістських розслідуваннях. Спростовуючи свій зв‘язок з компанією позивач долучив витяг з реєстру юридичних осіб станом на момент подачі позовної заяви. Проте, ми капнули трішки раніше, і долучили до матеріалів справи витяги, в яких дружина позивача співзасновник цього ТОВ, а Позивач – директор. За такої офіційної інформації суд вирішив, що вимоги Позивача безпідставні”, – коментує “Громаді Приіпіння” Олесандр Бурмагін – представник Червакової у суді.

Нагадаємо, Карплюк також програв суд щодо захисту своєї честі і гідності, коли позивався до Червакової і намагався довести, що на мітингу під ГПУ його не підтримував адмінресурс. Ще один позов мер Ірпеня програв, коли позивався до головної редакторки сайту руху ЧЕСНО Ірини Федорів, яка під час місцевих виборів оприлюднила статтю про партію “Нові обличчя”, яку очолює мер Ірпеня.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539