Совські ставки опинилися під загрозою забудови: проведено фейкові слухання

0

У Києві Совські ставки попри чинний Генплан опинилися під загрозою знищення й забудови. Про це на сполох забили екологічні активісти на громадських слуханнях ДТП території.

“Виставлений 22 січня 2018 року детальний план територій у межах вул. Кіровоградської, просп. Лобановського та Проектної вулиці в Голосіївському районі м. Києва, яким передбачено розважально-торговельний центр, багатоповерхові житлові будинки тощо, це чергова зухвала спроба Київської міської ради знехтувати вимогами чинного Генерального плану міста Києва на період до 2020, обмеження Містобудівного кадастру, думкою киян та здоровим глуздом в інтересах так званих інвесторів, які готові забудувати кожен квадратний метр столичної землі”, – йдеться в петиції до Київради щодо заборони забудови ставків

“Как оказалось, половины Совских прудов и сейчас официально не существует – градостроительный кадастр тому доказательство. Причем по Генплану 2020, принятому в 2002 году, пруды были, а потом они испарились из документации, хотя де-факто немного заросли, но никуда не делись”, – пише користувач соцмережі Георгій Могильний.

У Голосіївській адміністрації відбулись громадські слухання. За словами голови громадської ради при РДА Олександра Юрченка, обговорення були дуже жвавими.

Екоактивіст Михайло Погребиський підсумував результати зібрання так: “Якщо коротко: 1. Зібрання не легітимне. 2. Більшість присутніх – куплені пенсіонери та маргінес плюс тітушки-боксери. 3. В кінці – дружній “одобрямс”. 4. Напад тітушок на Антона Квітня (голова ГО “Водний рух Київщини)”.

Попри те, що в залі було чимало людей, не всі місцеві мешканці знали про проведення громадських слухань.

Нагадаємо, на сайті Київради опублікована петиція про накладення мораторію на забудову Совських ставків.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539