В Бучі планують забудувати висотками територію лікарні

0

Територію Ірпінської міської лікарні, що розташована в Бучі, планують забудувати висотками. Про це повідомила працівниця юридичного відділу на комісії з питань децентралізації 20 лютого.

Вона також заявила, що Бучанський голова Анатолій Федорук виносить на засідання сесії, яке відбудеться 22 лютого, питання про скасування рішення ради від 26 січня. Мова йде про надання в оренду земельної ділянки на території лікарні приватному підприємцю Петру Королю для встановлення тимчасової споруди з надання ритуальних послуг.

“На комісії децентралізації доповідач з юридичного відділу доповіла, що рішення по наданню земельної ділянки Королю Федорук не підписав, аргументуючи це тим, що на тому місці має бути 5-ти поверхова будівля з паркінгом. Пам’ятаю, як на одній з сесій, коли жителі вул Островського прийшли виступати проти забудови території лікарні, Федорук та Олексюк (секретар ради – прим. ред.) запевняли мешканців, що будівництва висоток там не буде”, – розповідає депутат Олександр Таможній, який був присутній на комісії з питань децентралізації.

Юридичний відділ запропонував на розгляд комісії проект рішення про відмову Королю.

Будівництво багатоповерхових будинків на території лікарні, яка підпорядкована Ірпеню, стало можливим після прийняття Детального плану території для розміщення багатоповерхової житлової забудови,закладів громадського призначення та охорони здоров’я в межах пішохідної алеї, вулиць Островського, Польової, Енергетиків та Бульвару Б.Хмельницького.

Це ДПТ було прийнято в квітні минулого року на громадських слуханнях. Громада міста виступила проти забудови території лікарні висотками.

Зокрема, бучанець Сергій Василишин наголошував на тому, що згідно з Генеральним планом розвитку Бучі, на території лікарні мають бути заклади охорони здоров’я, а не житлові комплекси та паркінги.

Проте влада не прислухалася до зауважень бучанців й за участю адмінресурсу затвердила ДПТ. Бучанці не розуміють, для чого влада знищує місто.

Бучанець Віктор Бархоленко обурений діями влади міста й вважає, що не можна допустити будівництво висоток:

“Якщо так поспіхом скасовують оренду, це означає, що знайшли інвестора для будівництва й воно розпочнеться найближчим часом. Дуже прикро те, що ця територія, враховуючи розвиток Бучі та збільшення населення, мала б слугувати єдиним центром охорони здоров’я як теперішньої Бучі так і в майбутньому територіальної громади. Тобто, на території лікарні можна було б збільшити площу самої лікарні, побудувати дитячу лікарню, свій пологовий будинок, як дорослу так і дитячу поліклініку. І це було б цілком логічно й по-господарськи. Тим паче, що територія дозволяє надання технічних умов вище перерахованим закладам. Але владі в особі Федорука абсолютно не цікаві потреби та інтереси громади, йому цікава лише швидка нажива на реалізації будівельного бізнесу, де від кожного квадратного метра він має свій відсоток”.

“В голові не вкладається як можна натулити висоток на території лікарні! Більше в Бучі такого місця немає для створення такого медичного комплексу. Це ж як треба хижацьки ставитися до Бучі, з якою ненавистю до людей, щоб позбавити їх можливості отримувати послуги в єдиному медичному центрі. Як би це було б зручно для всіх бучанців. Ганьба такому меру!”, – додає Бархоленко.

Нагадаємо, на території, де планувалося будівництво медичного центру по вул. Островського, зараз знаходиться довгобуд ЖК “Голд сіті”, будівництво якого було розпочате без дозволів та всупереч волі місцевих мешканців.

Фото на кавер: Бучанськи Інтернет портал

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539