Хто з активістів намагається забудувати Святошинське озеро?

0

Голова ГО “Біличанський рибалка” ляшківець Андрій Махніцький на своїй сторінці у Facebook повідомив, що йому відома інформація про спробу отримання частини озера у власність.  

Про це йому нібито розповів директор Інституту рибного господарства Ігор Грициняк.

На прохання уточнити, хто саме з активістів-журналістів намагається захопити озеро, Махніцький відповів, що на все свій час.

“Громада Київщини” у суспільно важливих справах не зволікає, тому  звернулась до директора Інституту з проханням прокоментувати ситуацію й назвати ім’я активіста:

У фейсбук і не таке напишуть, звісно, що це неправда. Можуть таке написати, що ви подумаєте, що ви Англійська королева. До мене справді приходила журналістка, але вона просто цікавилася долею озера, – каже директор Ігор Грициняк.

Також ми взяли коментар юриста з приводу того, чи можна передати частину озера, яке перебуває у державній власності, на зайняття господарською діяльністю:  

Згідно Земельного кодексу (Ст. 84, ч. 4) земельні ділянки, які використовуються для забезпечення діяльності Національної академії наук України та державних галузевих академій наук (це у випадку Святошинського озера), а також землі водного фонду не можуть передаватись у приватну власність, – запевняє Максим Хаврат.

Ми також звернулись за коментарем до місцевої активістки, яка переймається проблемами озера.

Дуже хочу знати, хто ця активістка (журналістка), яка начебто просила частину озера під господарську діяльність. Минулого тижня я зустрічалась з директором Інститу рибного господарства і розмовляла з ним з приводу можливості включення озера до Нацпарку. Свою розмову писала на аудіо. За потреби готова оприлюднити інтерв’ю, щоб громада розуміла ситуацію та позицію керівництва інституту, – каже Віта Думанська, активістка з Новобіличів.

Думанська додає:

Прошу Андрія Махніцького назвати прізвище цієї людини. Якщо озеро в реальній небезпеці –  не можна приховувати суспільно важливу інформацію. Якщо відомі факти про те, що з боку якоїсь особи чи то активіста, журналіста чи політика є посягання на державну власність, про це треба повідомляти. Відповідальні громадяни чітко називають прізвища, щоб журналісти та громадськість могли оперативно розслідувати цю справу.

Нагадаємо, ляшківці раніше запевняли, що озеро намагаються захопити рейдери нардепа Скорика,  а також збиралися пікетувати прокуратуру, щоб розглянули матеріали опубліковані на прорадикальному ресурсі.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539