Вхурделило: депутати Київради не доїхали на сесію

0

Столиця паралізована, дороги розчищені погано. Майже половина депутатів Київради не прийшли на сесію. Міський голова Віталій Кличко доповів ситуацію та закрив засідання.

Столиця, в буквальному сенсі, бореться з негодою. Понад 670 одиниць техніки працюють на київських вулицях. Міська влада звернулася до Міноборони та МВС для залучення особового складу в прибиранні вулиць міста, оскільки погодні умови, за прогнозами, не покращаться до завтра, – повідомляє Віталій Кличко в сесійній залі Київради.

“Громада Київщини” перевірила, як працює снігоприбиральна техніка, за допомогою інтерактивної карти. Карту презентували минулого року, щоб кияни могли бачити, як прибирають місто. Як бачимо, на карті не показано і половини техніки, про яку говорив мер.

Причому  значна частина машин не прибирає дороги, а стоїть.

Чи вся техніка обладнана GPS, ми запитали у керівника транспортного департаменту:

90% коменальної техніки обладана GPS. Але зараз на вулицях працює не лише комунальна техніка, але й додатково залучена. Є техніка, яку залучив автодор по договору підряду. Також працює техніка ЖЕКів. Вона не “світиться” на карті, – коментує Сергій Симонов. 

Нагадаємо, на початку лютого члени транспортної комісії підтримали пропозицію депутата від Самопомочі робити селфі в маршрутках, щоб поліпшити якість перевезень. Яким чином це вплине на якість роботи громадського транспорта в Департаменті не змогли поясни, адже це “не піддається методології”.

Думаю, ідея Харчука була не в тому, щоб поліпшити якість, в в тому, щоб показати, що депутати теж користуються громадським транспортом і стимулювати людей теж ним користуватися. Особисто я зробив два селфі – у метрополітені і в 114 автобусі, – коментує Сергій Симонов.

Зі слів мера, частина депутатів сьогодні не прийшли на засідання бо працюють в округах. Решту депутатів він закликав організовувати волонтерів на своїх округах, щоб допомогти з прибиранням снігу.

Заступник голови транспортної комісії “свободівець” Прохор Антоненко висловив припущення, чому мер так швидко закрив сесію:

Очевидно, що голосів для земельного дерибану сьогодні не зібралось, а тут і негода допомогла. Тому не було сенсу засідати. Вранці дороги були дуже погано розчищені. Залишив автівку біля метро, щоб встигнути на засідання.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539