Матюшину та Федорук у виконкомі Ірпеня замінив “чорний” нотаріус Нельзін та Попсуй

0

На сесії Ірпінської ради депутати проголосували за новий склад виконкому. Про це повідомив редакції “Громади Приірпіння” депутат від “Свободи” Богдан Мельничук.

“Сьогодні депутати затвердили оновлений склад виконкому. Наша фракція за це питання не голосувала, оскільки ми маємо питання до деяких членів виконкому, діяльність яких не зовсім зрозуміла. Зокрема, чим може бути корисний місту нотаріус Максим Нельзін“, – розповідає Мельничук.

“Також незрозуміло, чому виключили з виконкому селищних голів Ворзеля та Коцюбинського. Можна припустити, що такі зміни відбуваються в рамках процесу децентралізації, адже Ворзель і Коцюбинське планують від’єднатися від Ірпеня. Але ж поки що вони в складі Ірпеня й сплачують податки в Ірпінь. До того ж, Гостомельський селищний голова екс-регіонал Юрій Прилипко лишився в складі виконкому, хоча Гостомельська об’єднана громада вже готується до виборів в ОТГ і незалежності”, – додає депутат.

За поданням міського голови Володимира Карплюка, до складу виконкому увійшов “чорний” нотаріус Максим Нельзін.

Відомо, що саме в Нельзіна оформлювалися земельні ділянки в “Бучанському межигір’ї” комуніста Ігоря Калєтніка через схему підставних осіб. Тоді, за словами очевидців, підставних до Нельзіна підвозили автобусами.

Саме в Нельзіна Карплюк оформлював договір купівлі-продажу свого будинку в Лісовій Бучі на Тургенєва.

Також за посадою до складу виконкому увійшла новообрана секретарка ради депутатка від Нових облич Анастасія Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька) .

Натомість, двох членів виконкому Карплюк виключив зі списку. Невгодними меру стали Ворзельська селищна голова Лариса Федорук та Коцюбинська голова Ольга Матюшина.

Матюшина нарікає, що Ірпінський виконком – це кишенькова структура мера, через яку можна протягнути будь-яке рішення:

“Проектів рішень на виконком не давали. Якщо голосується проектно-кошторисна документація, то ти бігаєш по всіх відділах, щоб дізнатися хоч щось і ніхто нічого не дає, може бути проглосовано 18 дерев, а підкладені документи в рази більше. Ялинка з сквером за майже 900 тисяч або ямковий ремонт в грудні – це не виконком, а генератор випадкових для громади документів, які комусь дуже вигідні. Від тих засідань, де я була, для громади користі не було ніякої. Коли треба платні групи пожовженого дня – вони це протягують, а потім я бігаю по судах і оскаржую. От і вся робота виконкому в Ірпені. З виконкомом Ірпеня я сужусь через групи подовженого дня, які стали платними”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539