Гостомель: Справу Черінської направили до суду

0

Київська прокуратура передала до Ірпінського суду обвинувальний акт стосовно депутатки Гостомельської ради Наталії Черінської. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Ірпінський суд призначив розгляд справи на 16 квітня 9:35. Судитиме депутатку суддя Віталій Кафтанов.

Як відомо, Черінську прокуратура звинувачує в отриманні хабаря у вигляді автомобіля “Volkswagen Sharan” та грошових коштів.

Нагадаємо, жінку затримали 26 грудня минулого року після одержання другої частини неправомірної вигоди у вигляді автомобіля та 5 тисяч гривень. Перша частина хабаря складала 2 тисячі доларів США та була одержана зловмисницею у листопаді минулого року.

Відомо, що саме ці кошти допомагала Черінській переховувати депутатка, викладач Інституту журналістики Тетяна Шальман.

Неправомірну вигоду Черінська вимагала від підприємця за сприяння у прийнятті позитивного рішення головою та членами виконкому селищної ради про надання дозволу на розміщення двох МАФів на території Гостомеля.

“Дії зловмисниці кваліфіковано за ч. 2 ст. 369-2 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди)”, – повідомляють у прокуратурі.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років.

Як відомо, Черінська нещодавно фігурувала в історії з стріляниною в барі “Зима”. Тоді її відзначили як людину, що спровокувала конфлікт. Внаслідок перестрілки один з нацгвардійців втратив око.

Поліція Ірпеня досі розслідує цю справу.

Один з учасників кронфлікту, – рідний брат Черінської Віталій, здав до поліції зброю, з якої стріляв.

Черінська є ведучою програми “Говорить Гостомель”, в якій рекламує діяльність місцевої влади та селищного голови екс-регіонала Юрія Прилипка.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539