У справі щодо незаконних дій держреєстратора – Главацька не з’явилася

0

13 березня відбулося судове засідання у справі незаконних дій реєстратора Ірпінської ради Олена Скоріної.

Прокуратура звинувачує Скоріну у протизаконній замінині в реєстрі фізичних та юридичних осіб голову Коцюбинської ради Ольгу Матюшину на депутатку Юлію Главацьку.

Цю дію реєстраторка вчинила 7 липня 2016-го року.

Скоріну в суді захищає адвокат Олександр Короленко. Цей чоловік також є членом Коцюбинської ТВК від “Нових облич”.

У судовому засіданні мали слухати свідка у справі Юлію Главацьку. Проте прокуратура не змогла забезпечити її явку. Главацька телефоном повідомила прокурору, що не зможе бути присутньою на засіданні через наявність неповнолітньої дитини.

У зв’язку з відсутністю свідка, прокурор запропонувала заслухати потерпілу у справі Ольгу Матюшину.

Захисник обвинуваченої та й сама Скоріна були проти зміни порядку розгляду справи, але суддя Валерій Линник погодився на пропозицію прокуратури.

Матюшина під час допиту заявила, що реєстраторка внесла до реєстру Главацьку на підставі чорно-білої копії документу, а не на підставі оригіналу, як того вимагає закон.

“Безкарність породжує вседозволеність. Саме через те, що Скоріна досі не покарана за злочин, в реєстр вже втретє незаконно були внесені зміни в графу Коцюбинський селищний голова. 7 березня 2018 року в черговий раз було втручання в систему, в результаті чого було замінено законнобраного голову Матюшину на алкозалежного Миколу Єременка. Реєстратору Скоріній було вручено підозру майже рік тому, але досі її не відсторонено від роботи”, – розповідає Матюшина.

“Цікаво, що Главацьку я часто бачу в Коцюбинському без дитини. Дорогою з суду сьогодні зустріла її в селищі. На псевдосесії вона ходить, на засідання ТВК вона ходить, що їй заважає прийти до суду незрозуміло”, – додає слещна голова Коцюбинського.

Наступне засідання відбудеться 10 квітня об 11 годині.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539