Депутати Коцюбинського пішли на злочин заради дерибану

0

В Коцюбинському відбувається злочин. Депутати Коцюбинської ради без будь-яких підстав намагаються внести в реєстр зміни про “керівника” Коцюбинської ради. Намагаються замінити голову Ольгу Матюшину на Миколу Єременка. Про це на своїй сторінці у соцмережі facebook повідомила журналістка Ірина Федорів.

“Зараз відбувається злочин. Депутати Коцюбинської ради, навіть не скликаючи псевдосесію, вчергове вважають, що пройшла нібито псевдосесія і вірять, що знесли селищну голову Ольгу Матюшину”, – пише Федорів.

“І все б нічого (весняне загострення, не мають права скликати сесію, немає двох третин), якби за моїми джерелами у ці хвилини не намагалися легалізувати беззаконня. У реєстрі зараз намагаються внести керівником Коцюбинської селищної ради депутата Миколу Єременка. Це захоплення влади і злочин”, – додає журналістка.

В коментарях дописувачі переконані, що це агонія забудовників і такі вчинки депутатів пов’язані з рішенням громади Коцюбинського про приєднання до Києва.

Юристка Наталія Коломієць, яка мешкає в Коцюбинському, вважає, що дії депутатів повністю протиправні:

“Протиправність даних дій полягає в тому, що підставою для зміни відомостей про керівника юридичної особи є рішення. В даному випадку – це рішення Коцюбинської ради. Відповідно до ЗУ “Про місцеве самоврядування” виключно на пленарних засіданнях селищної ради вирішується, зокрема, й таке питання як висловлення недовіри голови та приймається рішення про дострокове припинення повноважень голови ради. Наразі не відомо, яке рішення було прийняте депутатами ради “на колінах”. Але достеменно відомо, що депутати звернулися до Матюшиної 20 лютого з пропозицією скликати сесію. У строк, передбачений законом, головою було видане розпорядження від 3 березня про скликання сесії, яку було признач на 30 березня. Тобто, сесія ще не відбулася, відповідно, жодних рішень бути не може”.

“Більш того, наразі у депутатської більшості немає необхідних для такого рішення голосів. Лише 2/3 депутатів ради можуть ухвалити подібне рішення на сесії! Від загального складу ради 26 депутатів – це 18 депутів. За нашою інформацією депутат Лазаренко не знаходиться у Київській обл., окрім того Віктор Анісімов втратив свої повноваження депутата – був відкликаний за громадською ініціативою. Тобто, 16 депутатів, які не складають 2/3 не можуть прийняти таке рішення”, – додає Коломієць.

Як відомо, днями Єременко погрожував членам ТВК, які проголосували за відкликання Віктора Анісімова, про що написав на своїй сторінці в соцмережі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539